Formaţia maghiară Csik Zenekar susţine un concert extraordinar la Timişoara VIDEO

Formaţia maghiară Csik Zenekar susţine un concert extraordinar la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

csikzenekarUna din cele mai cunoscute formaţii de „world music” din Ungaria, Csik Zenekar, va susţine un concert extraordinar la Timişoara, luni 18 mai de la ora 18, în biserica Millenium din Timişoara, evenimentul fiind inclus în cea de-a 20-a ediţie a Zilelor Maghiare Bănăţene.

Formaţia maghiară Csík Zenekar a luat naştere în 1998, în oraşul Kecskemét, iar doi ani mai târziu a reprezentat ţara vecină printr-un recital la Jocurile Olimpice de la Sydney. De-a lungul anilor formaţia a avut parte de o serie de premii, printre acestea numărându-se şi distincţia „Fonogram“ pentru discul „Senki nem ért semmit”, care a fost desemnat cel mai bun album la categoria world music.


În cadrul ediţiei aniversare de 20 de ani a Festivalului Sziget (în anul 2012) formaţia a fost invitată să concerteze în ziua zero a manifestării, alături de cele mai importante nume ale scenei maghiare, printre care s-au numărat Kovács Kati, Presser Gábor, Szörényi Levente, Bródy János, Földes László, Lovasi András, Kiss Tibor, Ferenczi György, evenimentul desfăşurându-se pe parcursul a trei ore, pe scena mare a celebrului festival. În data de 16 aprilie, formaţia a susţinut un concert extraordinar, ocazie cu care a lansat cel mai nou material discografic care poartă numele de „Úgy élni mint a fák“, discul fiind realizat la împlinirea a 50 de ani a liderului trupei, Csik Janos. Alături de el, din formaţie mai fac parte Majorosi Marianna (voce), Szabó Attila, Barcza Zsolt, Kunos Tamás,  Makó Péter ş Bartók József.

Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casieria Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” din Timişoara şi la librăria Libris din Piaţa Maria, preţul acestora fiind 30 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii au parte de bilete reduse la 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.