Funcţionari din primăriile din Timiş, în GREVĂ. Câţi oameni protestează şi de...

Funcţionari din primăriile din Timiş, în GREVĂ. Câţi oameni protestează şi de ce spun că sunt ameninţaţi

0
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara (1)

Nemulțumiți de salariile mici pe care le au angajații din primăriile din toată țară, precum și de eșecul negocierilor purtate până acum cu autoritățile pentru creșteri salariale, o parte dintre funcționarii publici au intrat astăzi în grevă generală. Organizată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, greva prevede „întreruperea activităţii pe durata întregii zile în instituţiile din administraţia publică locală (primării şi consilii judeţene) de pe întreg teritoriul ţării, ca urmare a faptului că niciuna dintre solicitările noastre nu au fost soluţionate în mod favorabil de către Guvernul României”.

Conform nemulțumiților, revendicările minimale şi decente ale categoriei de bugetari sunt două. Prima este „reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii”.


A doua este legată de solicitarea unor „creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”.

Din județul Timiș, nu mai puțin de 1.902 de persoane participă la grevă. Din Primaria Municipiului Timișoara participă o singură persoană, la fel ca şi de la Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, de la Căminul de Persoane Varstnice nouă persoane, de la Serviciul pentru Protecţia Copilului şi Familiei Timişoara – 17 persoane și de la Direcţia Fiscală – 16 persoane.

La această oră sindicaliștii din Timiș acuză încercări de intimidare. Aceștia informează că fiecare salariat a fost notificat că „spre deosebire de reglementarea anterioară, sub imperiul Legii nr. 62/2011 a dialogului social, vor putea fi solicitate despagubiri, în cazul grevei nelegale, nu numai de la organizatorii grevei, dar şi de la simplii participanţi la aceasta”. Aceștia acuză metode de tip comunist și spun, într-un comunicat, că „fostul sindicalist, actual ministru delegat pentru dialogul social Liviu Marian Pop, pare ca a primit educatia necesară de manipulare şi, uzitând de funcţia şi poziţia sa, încearcă prin intermediul prefecţilor din fiecare judeţ să ducă o campanie de intimidare a membrilor de sindicat, a lucrătorilor din administratia publică, care intenţionează să participre la greva din data de 30 aprilie 2015 cât si la programul de acţiuni din luna mai a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.