Gruparea care plasa euro falşi ai mafiei italiene, anihilată într-o amplă operaţiune...

Gruparea care plasa euro falşi ai mafiei italiene, anihilată într-o amplă operaţiune a DIICOT. Vezi cine erau liderii UPDATE 2 Cine sunt cei 22 de reţinuţi VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

adi tiganul

 

Gruparea de crimă organizată care a umplut vestul României cu euro falși produși de mafia italiană la Oradea a fost destructurată, în această dimineață în urma unei ample operațiuni a DIICOT Timișoara împreună cu BCCO Timișoara, având sprijinul SRI Arad, SIPI Timiș și Serviciul de Operațiuni Speciale Timiș. În această dimineață, polițiști de la „Crimă Organizată” împreună cu mascaţii de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi cei ai Jandarmeriei au descins în 46 de locaţii din Timişoara, Giroc, Lovrin şi Arad pentru a ridica nu mai puţin de 60 de suspecţi care urmează să fie aduşi la audieri.

Investigaţiile au scos la iveală faptul că  un lot important de bancnote de 50 de euro falsificate au fost scoase din tiparniţa Cammorei de la Oradea, fiind ascuns în zona gropii de gunoi de la Oradea, înainte de descinderile din septembrie 2014. Ancheta a stabilit că o parte din banii care nu au fost găsiţi atunci  au ajuns la Timişoara. Cei trei lideri ai grupării se ocupau de plasarea în cantităţi mari de bani falşi către oameni de încredere care apoi se foloseau de „săgeţi” pentru a le plasa pe piaţă.


Existau preţuri fixe cu care se vindeau euro falsificaţi – dacă la început o bancnotă de 50 euro se vindea cu 10 lei, preţul a ajuns în martie anul acesta până la 70 lei.  Cei care plasau banii falşi pe piaţă au ajuns să se specializeze în modul în care le valorificau – achiziţionarea de telefoane mobile, laptopuri sau maşini de pe site-uri de anunţuri, mici cumpărături în magazine din sate sau din cartiere mărginaşe, susţinând că nu au apucat să ajungă la o casă de schimb valutar sau plăţi către taximetrişti. Euro falsificaţi erau numiţi codificat „morcovi”, „echipe” sau „jucători”. Au existat inclusiv clienţi care vroiau să cumpere valută falsă pentru a o plasa în Germania.

Liderii grupării din Timişoara au fost identificaţi ca fiind  Constantin Dumbra, zis „Costa”, Samir Scripcariuc, zis „Bebe” şi Adrian Poczo zis „Adi Ţiganul”.  Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Adrian Poczo, zis „Adi Ţiganul”, a susţinut că „nu am plasat niciun euro. Nu ştiu de ce au venit poliţiştii la mine. Posibil să fie vreun duşman care”.

UPDATE 2 După audieri maraton care au durat până vineri dimineaţa, la ora 1, procurorul de caz a decis reţinerea a nu mai puţin de 22 de persoane – Constantin Dumbra, Adrian Poczo, Iuliu Covaci, Doru Novacovici, Maxim Roman, Nicolae Chiorcel, Nicu Zodilă Cristic, Petrus Lucacel, Milorad Savici, Gheorghe Sprînciană, Adrian Baicu, Marius Iacob, Alexandru Dorobanţu, Ionel Sein, Mario Peica, Alexandru Băbţan, Eugen Băbescu, Denis Ghilezan, Ionuţ Lihăt, Florin Pop li Paul Dudău. Aceştia urmează să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă. Alţi şapte suspecţi au fost puşi în libertate sub control judiciar.

2 COMENTARII

  1. Va felicit domnilor procurori ! Dar astept cu nerabdare sa incepeti si analiza banilor spalati de MAFIA ITALIANA cu ajutorul firmelor de gunoaie prin Bucuresti sau alte judete, in care administratori erau romani sau …. institutii ale statului !!! Bucurestenii erau tepuiti, ANUMITI REPREZENTANTI ai institutiilor statului ii protejeaza, iar bucurestenii …. trag ponoasele financiare la utilitati !!!
    PROBE : Dosarul pentru care a fost exclus din magistratura ex-prim-procurorul sect.4 Bucuresti – MIHAI BETELIE (adica cica pardon, a demisionat… din motive meteo-sensibile !)
    Va intereseaza subiectul ?
    Nu credeti ca este mai util sa demaram o actiune de punere a d-lui comisar TRAIAN BERBECEANU impreuna cu echipa domniei sale, in fruntea DIICOT-ului la nivel central ? Nu credeti ca este mai potrivit un om cu o anumita competenta profesionala in opozitie cu „O POSETA PLIMBAREATA ” prin lume, dupa cumparaturi ? Poate si acest popor, greu jumulit, umilit (in parte si-o merita din plin), ar avea nevoie de oameni care stiu sa-si faca meseria ?
    Cum pot eu, biet cetatean normal, sa fac o petitie, cand stiu ce conducatori a avut DIICOT-ul ? Sau ANAF ? sau… multe sectii de Politie ? Mai vrea cineva sa lupte pt adevar ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.