INEDIT Cea mai importantă competiție timișoreană de șah din ultimii 20 de...

INEDIT Cea mai importantă competiție timișoreană de șah din ultimii 20 de ani va fi organizată la Universitatea de Vest din Timișoara. Cine participă la concurs

0
DISTRIBUIȚI

sah-1371209447

Concurs inedit organizat de Universitatea de Vest din Timișoara, prin clubul sportiv pe care-l deține, la începutul lunii mai. Este vorba despre „Super 8”, cea mai importantă competiție timișoreană de șah din ultimele două decenii. În cadrul acțiunii, care se va desfășura în perioada 1-3 mai, se vor întrece opt concurenți de prim rang din România, Ungaria și Serbia, mari maeștri internaționali.

„Ne-am propus să aducem timișorenilor ceea ce lipsea de mult timp în comunitate, o competiție de șah de înaltă prestanță, cu participare de marcă.


Astfel, dorim să facem cunoscut Clubul sportiv al UVT și secția sa de șah. Numele mari prezente în competiție ne onorează și îmi doresc să impulsioneze cât mai mulți oameni să preia acest sport ca hobby sau, de ce nu, la nivel profesionist”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Competiția va avea loc în Aula Magna „Ioan Curea” a instituției, va fi transmisă online și va fi deschisă pasionaților de șah pentru vizionare. Anul trecut, Universitatea de Vest din Timișoara a înființat un club sportiv sub umbrela căruia tinerii îți desfășoara activitatea pe mai multe ramuri, și anume gimnastică, handbal, karate, arte marțiale, natație, rugby, volei, tir sportiv, șah, badminton și aeronautică. Mai mult, din 2013, universitatea timișoreană organizează, în parteneriat cu Asociația Pro Logos, Festivalul internațional de șah pentru copii și juniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.