INEDIT Românii găsesc în rafturile magazinelor, începând de astăzi, 13 produse care...

INEDIT Românii găsesc în rafturile magazinelor, începând de astăzi, 13 produse care poartă marca „Made in Banat”. Ce pot cumpăra

0
DISTRIBUIȚI

produse made in banat

13 produse din cele mai diverse se vor găsi, începând de astăzi, pe rafturile magazinelor sub brandul „Made in Banat”. Asta după ce un proiect transfrontalier România – Serbia a fost dus la bun sfârșit, proiect care a avut ca scop stimularea producției autohtone și creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor de a cumpăra produse și servicii asociate cu marca regiunii. Prin urmare, un număr de 13 firme, cinci din România și opt din Serbia, au primit marca „Made in Banat”, care a fost înregistrată la OSIM România și entitatea omologă din Serbia.

Astfel, produsele care au marca „Made in Banat” sunt un agregat natural de balastieră, biscuiți cu măsline, geam termoizolant/termopan, suport reglabil pentru cilindrii hidraulici cu dublă acțiune, halat de baie, pastă pentru curățat de uz casnic, tencuială decorativă, alcool etilic, margarină „Dobro jutro”, ulei de floarea soarelui, crap de Ecka, boia de ardei și brânză de Mokrin.

poza 3 (2)

„Pentru noi, acest proiect a fost unul de suflet, foarte drag nouă și suntem convinși că firmele care vor promova marca «Made in Banat» vin cu produse de cea mai bună calitate”, a declarat Florica Chiriță, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în cadrul conferinței finale a proiectului „Made in Banat”.

Cosmina Mirea, managerul de proiect din partea CCIA Timiș, a ținut să precizeze faptul că proiectul a fost implementat în 18 luni și a avut ca obiectiv creșterea competitivității IMM-urilor care realizează produse și servicii regionale.


„Firmele care poartă marca «Made in Banat» sunt un etalon al calității în regiunea transfrontalieră. În cadrul proiectului s-a realizat și o bază de date cu instituții transfrontaliere care ajută aceste firme să se dezvolte, dar și o expoziție virtuală unde sunt promovate produsele și serviciile din zona transfrontalieră, care funcționează ca un mall virtual pentru promovarea și vânzarea acestora. Dar cel mai important, de astăzi, 13 firme vor purta marca «Made in Banat», vor expune și vor vinde produse sub acest brand comun”, a mai explicat Cosmina Mirea.

poza 2 (2)

Proiectul a fost implementat și cu scopul creșterii încrederii consumatorilor în produsele comercializate sub marca „Made in Banat”, garanție a autenticității, originii bănățene și calității la standarde europene. Proiectul „Made in Banat” a fost derulat de CCIA Timiș, în parteneriat cu ADETIM și Camerele Economice Regionale din Pancevo, Zrenjanin și Kikinda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.