Lucrările de reabilitare de la Liceul „Nikolaus Lenau” au fost oprite. Ce...

Lucrările de reabilitare de la Liceul „Nikolaus Lenau” au fost oprite. Ce propune primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

lenau debanat_ro

În această dimineață, firma Karsdum, care se ocupă de reabilitarea clădirii în care funcționează Liceul „Nikolaus Lenau” a încetat lucrările și a afișat în fața clădirii un banner cu mesajul „Lucrările la acest obiectiv de investiții au fost oprite datorită incompetenței funcționarilor din primărie și a greșelilor majore de proiectare”.

Primarul Nicolae Robu, care a confirmat la începutul săptămânii faptul că executantul lucrărilor de reabilitare a semnalat mai multe probleme, a invitat firma la negocieri.

„Regret că firma Kasdum are o asemenea conduită, cu atât mai mult cu cât am fost foarte mulțumit, până acum, de ritmul lucrărilor.


Din păcate, situația în care s-a ajuns este cauzată de proiectant și executant, în niciun caz de primărie. Proiectantul a prevăzut în caietul de sarcini un tip de parchet inexistent, iar executantul nu a sesizat asta în fosta sa calitate de ofertant la licitație, în etapa de clarificări. Nu intru în detalii, important este ca toate părțile să se așeze la masă și să găsească soluția legală pentru ieșirea din impas. Înțeleg pretenția Kasdum de a i se plăti ceea ce face la această lucrare, este una firească, dar și Kasdum trebuie să înțeleagă că în sectorul public există un cadru legal mai rigid decât cel în care se operează în sectorul privat. Ceea ce dorește Kasdum nu este acceptat de primărie nu din cauza incompetenței sau relei voințe a cuiva, ci pentru că nu este legal. Iar legea trebuie să fie suverană în orice”, a declarat Nicolae Robu pentru debanat.ro.

Foto: debanat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.