Managerul Spitalului Județean Timișoara a dezvăluit la PRESSALERT LIVE ce au ridicat...

Managerul Spitalului Județean Timișoara a dezvăluit la PRESSALERT LIVE ce au ridicat anchetatorii din secția condusă de Mihai Ionac. Va fi Clinica de Chirurgie Vasculară DESFIINȚATĂ? VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

marius craina daniela radu 3

Aproximativ 16 ore a durat percheziția realizată vineri de polițiștii de la DGA împreună cu trupele speciale ale Jandarmeriei la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara condusă de chirurgul Mihai Ionac. Mascații au descins și la vila medicului, Mihai Ionac având calitatea de martor într-un dosar în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, înșelăciune, abuz în serviciu, fals material și uz de fals în înscrisuri oficiale.
De la locuința chirurgului timișorean au fost ridicate mai multe documente și o unitate de calculator, iar Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a dezvăluit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, ce au ridicat anchetatorii de la unitatea medicală. „Au venit mascații cu acel mandat de percheziție la Clinica de Chirurgie Vasculară, nu a fost un moment ușor pentru noi. Percheziția s-a încheiat în jurul orei 23.30, atunci am semnat procesul verbal, iar documentele verificate de procurori au fost și preluate. Au fost ridicate mai multe componente de calculator, documente medicale, foi de observație, registre medicale”, a explicat Marius Craina. Potrivit managerului Spitalului Județean Timișoara, vineri, activitatea medicală nu a avut de suferit din cauza percheziție, fiind realizate toate operațiile programate. În ceea ce-l privește pe medicul Mihai Ionac, Marius Craina a ținut să precizeze că a vorbit cu el în ultimele zile și că „avem o relație perfect normală, la fel ca înainte”.
Provocat de către moderatorul emisiunii, Marius Craina a vorbit și despre faptul că Spitalul Județean Timișoara a fost sancționat de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș cu aproape 370.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor de decontare de către medicul Mihai Ionac, așa cum scrie în raportul Curții de Conturi.


„De ce am fost penalizați? Pentru că nu putem plăti halate cumpărate de pacienți, dacă spitalul are halate. Nu putem plăti pansamente, dacă spitalul are pansamente. Nu e vorba că nu am dorit să rambursăm banii pacienților, dar nu am putut să o facem pentru că acele materiale sanitare se găseau în spital. De aceea am fost penalizați de Casa de Sănătate”, a explicat revoltat managerul Spitalului Județean Timișoara. Marius Craina a mai ținut să precizeze că, în acest moment, cei doi juriști ai spitalului, dar și un avocat, studiază modalitatea prin care acești bani vor putea fi recuperați.
Întrebat de către moderatorul emisiunii dacă crede că la Clinica de Chirurgie Vasculară se realizează operații pe diagnostice pe tumori benigne ale sânului și în schimb există o lista de așteptare pentru bolnavii cu boli arteriale periferice, Marius Craina a declarat că „din moment ce Curtea de Conturi pe act oficial scrie așa, înseamnă că este real”. „Listele de așteptare sunt obligatorii în orice spital. De fapt, este vorba despre o programare care se face în cazul pacienților care nu au afecțiuni care se pot complica. Dar fiecare medic chirurg decide în cât timp pacientul poate fi operat. Sunt liste de așteptare tocmai pentru ca pacienții să nu fie puși să cumpere din propriul buzunar medicamente și materiale sanitare”, a precizat și Daniela Radu, directorul medical al Spitalului Județean Timișoara.
După publicarea raportului Curții de Conturi, a fost lansată o petiție online împotriva „tentativelor de desființare a Clinicii de Chirurgie Vasculară”. Totuși, Marius Craina a ținut să precizeze că secția nu va fi desființată. „Nu am auzit nimic despre desființarea sau distrugerea clinicii. Sub nicio formă nu se va întâmpla asta, cred că mergem un pic prea departe în gândire și cu afirmațiile. Sub nicio formă activitatea medicală din secție nu va fi afectată de aceste controale”, a conchis managerul Spitalului Județean Timișoara.

4 COMENTARII

 1. Dl.Conf.dr. Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, este un profesionist! trebuie sa fie ajutat sa redea increderea in cel mai mare spital din partea de vest a tarii!

 2. Domnule Manager, lipsa materialelor sanitare este un atribut al responsabilitatii ministeriale, obligat a utiliza apararile managerilor unsi politic..prezentul va va condamna viitorul..Scaunul parlamentar ce il asteptati va conduce la stingerea unei singure calitati pe care o detineti in prezent..MANA DE LUCRU…sunteti inca un medic bun..renuntati la repetitiunea cuvintelor politice gen”‘ rambursare” pentru ca nu stiti ce vorbiti..
  Lasati la o parte ajutorul Machiavelic in care va aflati si ocupati va de pacienti..nu sunteti pentru politica..in plus doctorul Barsasteanu va va aduce la pierzanie..de altfel ati mai pierdut initial si cu doctorul Vermesan..Sper sa nu deveniti la fel de ticalos ca acestia..In concluzie.. daca tot doriti managment de calitate incepeti prin a spune cine fura din sectiile spitalului sub privirea inocenta a dumneavoastra..

 3. in spital cica nu se cumpara materiale pe nici o sectie dar spitalul are de recuperat multi bani din cauza nerespectarea procedurilor de decontare ( nu numai de pe sectia de chirurgie vasculara) .Deci care e adevarul???? Domnule Craina te contrazici singur …. pe toate sectiile e la fel

 4. Acesti oameni se mint singuri si mint poporul. Materialele sunt rare, uneori inexistente. Domnilor presari, va invit sa mergeti pe orice sectie din SCJUT(sau in orice alt spital din TM) si sa cautati la iesirea din salon dezinfectantul de maini indispensabil personalului medical, dar si vizitatorilor. Cautati si hartia de sters pe maini, singurul mod igienic de a iesi din salon, spalat si dezinfectat. Procedurile igienice necesare in Europa sunt spalatul pe maini timp de minim 15 secunde cu sapun fara miros si parabeni, stergere cu prosoape din hartie de unica folosinta si apoi dezinfectatul mainilor timp de 30 de secunde.

  Domnilor presari, ca parte dintr-o echipa medicala, uneori cand iesim din saloane si ne spalam pe maini, ca sa le uscam facem gestul neigienic de a ne scutura mainile…pacientilor li se face mila si ne ofera prosop de hartie sa ne stergem. Domnilor asa numiti ziaristi, unde va credeti? Cum puteti fi asa naivi sau dezorientati sa il credeti pe Dl. Craina sau Dna. Radu?

  Personalul medical si vizitatorii spitalelor se transforma zilnic in „bombe biologice” pentru restul de pacienti, pentru colegi si pentru propriile familii. De ce? Ca sa veniti voi si sa denigrati unul dintre cei mai buni chirurgi din tara. Va doresc o cariera medicala!

  Eu sunt revenit in tara dupa multi ani petrecuti in strainatate, dar ma bate tare gandul sa plec iar!

  Tschuss!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.