Mascaţii, tehnicile de autoapărare şi câinii jandarmilor au făcut SENZAŢIE la Timişoara....

Mascaţii, tehnicile de autoapărare şi câinii jandarmilor au făcut SENZAŢIE la Timişoara. Ce i-a uimit pe micuţii timişoreni GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-151725735">

ziuajandarmeriei (13)

Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită la Timișoara printr-o serie de evenimente inedite desfășurate în contextul împlinirii a 165 de ani de la înființarea instituției militare. Zeci de timișoreni s-au strâns la Iulius Mall pentru a vedea elementele de tehnică din dotare, dar și demonstrațiile de dresaj canin și tehnicile de autoapărare puse în aplicare de jandarmi.

Cei mai fascinați au fost copiii care au avut posibilitatea să coboare în rapel și pe tiroliană. „Mai vreau, mai vreau. A fost foarte frumos. Nu am mai făcut asta niciodată”, ne-a spus Alexia, o fetiță de șase ani care a venit însoțită de mama ei.

Senzație au făcut și armele prezentate de jandarmi în cadrul evenimentului. Pușca cu lunetă, pistolul mitralieră, pușca de vânătoare, pistolul Carpați sau Jericho au fost doar câteva arme care le-au atras atenția, în special băieților. „Asta ce armă e?”, a întrebat un băiat care, după ce a aflat că este vorba de o pușcă de vânătoare a spus plin de încântare: „Și tatăl meu are o pușcă de vânătoare”.

Evenimentul a început la ora 12.00 când tinerii și copiii au aflat „gustul” adrenalinei. La ora 14.00 a avut loc o prezentare legată de cum sunt dresați câinii, care sunt tehnicile de autoapărare, dar și ce fel de exerciții de intervenție și luptă execută jandarmii în misiuni.

De asemenea, au fost prezentate și elemente folositoare antrenamentului canin, de la cârpe din piele la perne sau mâneci ascunse. Evenimentul s-a încheiat la ora 16.00, dar nu înainte ca mascații să pună în aplicare un scenariu de intervenție.

Ziua Jandarmeriei Române va fi celebrată și în 9 aprilie la sediul unității (strada G. Bariţiu, nr. 19-21) unde va avea loc „Ziua porților deschise”. În cadrul evenimentului vor fi prezentate mai multe exerciții demonstrative.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.