Medicul Mihai Ionac, decis să-l acționeze în instanță pe autorul raportul Curții...

Medicul Mihai Ionac, decis să-l acționeze în instanță pe autorul raportul Curții de Conturi, care a indicat nereguli grave la Clinica de Chirurgie Vasculară. Cum se apără doctorul timișorean VIDEO

6
DISTRIBUIȚI

mihai ionac

Medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara, a anunțat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, că este decis să-l acționeze în instanță atât pe Florin Popovici, autorul raportului Curții de Conturi în care scrie că s-au descoperit nereguli grave în secția pe care profesorul Ionac o conduce, dar și pe  jurnalistul Ciprian Brindescu de la Renaşterea bănăţeană, cel care a publicat mai multe investigaţii despre ce se se întâmplă în clinică.

Medicul timișorean s-a arătat nemulțumit de faptul că acest raport „mă desființează profesional. Domnul auditor a făcut un raport halucinant. Mi s-a solicitat ca în termen de 12 ore să dau un răspuns de 38 de pagini. Am dat răspunsul, doar că mi s-a părut evident că pe domnul Popovici nu-l interesează punctul meu de vedere. Punctul de vedere al auditorului îmi încalcă mie dreptul de a-mi exercita profesia. Dumnealui vine și-mi contestă dreptul de a trata un pacient. Mulți din cei care ne privesc nu mă cunosc și nici nu-mi doresc să mă cunoască, pentru că eu stau mai mult în sala de operație. Publicul meu sunt miile de pacienți pe care-i operez”.

Întrebat de către moderatorul emisiunii dacă au fost internate paciente cu diagnosticul noduli mamari, iar ulterior s-au făcut decontări în Subprogramul Național de Chirurgie Vasculară, așa cum scrie în raportul Curții de Conturi, Mihai Ionac a declarat că „auditorul comentează lucruri pe care nu le înțelege, nici măcar nu cunoaște termenii la care se referă.


Eu nu am solicitat decontarea acestor cazuri pe subprogramul național. Undeva a fost vorba despre o eroare materială, fără voie. Plus că aceste cazuri sunt scoase din context. În perioada controlului am operat aproape 9.000 de pacienți, iar în raport se vorbește de câteva zeci, deci mai puțin de 1%. Dacă a venit o pacientă cu infertilitate, eu nu am solicitat material pentru alte boli, nu am prejudiciat pacienții vasculari, nu am cum să fac asta”. Mihai Ionac a mai precizat că este și medic în chirurgie plastică și reconstructivă, deci are competențe și poate să trateze și pacienți care nu au doar probleme vasculare.

Întrebat dacă crede că astfel de documente au fost „fabricate” pentru a-l pune într-o lumină falsă, doctorul Ionac a spu „înclin să cred că da, însă nu am dovezi în acest sens și nu pot să afirm așa ceva”. Medicul Mihai Ionac a ținut, totuși, să precizeze, provocat de către moderatul emisiunii, că nu a realizat nicio operație estetică de mărire de sâni în clinica pe care o conduce, așa cum scrie în raport. „Este un abuz. Nu știu de unde au apărut aceste date. Mi se pare ciudat că din toate foile de externare, adică aproximativ 160.000 în ultimii patru ani din Spitalul Județean Timișoara, s-au cerut doar o sută de foi, dintre care 80 de la Clinica de Chirurgie Vasculară”, a spus revoltat medicul timișorean.

În raportul Curții de Conturi mai scrie că peste trei milioane de lei, dintr-un total de 5,9 milioane de lei, care reprezintă valoarea compensată a rețetelor prescrise de Mihai Ionac în perioada 2008 – 2014 pentru medicamentul Vasaprostan au fost decontați prin farmacia Remedia, deținută de mătușa soției sale, lucru confirmat de medic. „Pacientul este liber să cumpere medicamentele de unde dorește. Prima dată verificăm să vedem dacă un medicament sau material sanitar există în spital. Dacă nu, îi explicăm pacientului de ce este nevoie și îi spunem unde se găsește sau poate să caute în altă parte. Nimeni nu poate să trimită un pacient la o anumită farmacie”, a explicat medicul Mihai Ionac. Ulterior, doctorul a admis că nu este în regulă ca oamenii să fie trimiși „cu dedicație” la anumite farmacii.

6 COMENTARII

  1. ha..ha..hai ca esti comic sa nu spun penibil ! decontari prin ,,erori material” …ba ce haios esti..
    simti ca se strange latul…ati facut din ditamai spital judetean un s.r.l.pe sectii…pe etaje…pe paturi..etc
    cat credeti ca mai sugeti bani din buget pe interesele voastre ?toti ..da…TOTI ..aveti interese private-adica clinici!-si sifonati bani publici si sabotati pe fata interesele pacientilor cu asigurare platita,in detrimental interesului material personal….asta datorita lingailor politici ,care va sustin neconditionat(vezi postul de director! ce l-ai ocupat vremelnic) si ,,dezinteresat”!De accord ca nu DNA -ul trebuie sa puna ordine in sistemul sanitar ci acele institutii medicale -nu putine !-ce functioneaza in gol

  2. Dacã ne vom limita prin a ne mãrgini sã “ucidem” din faşã iniţiativele constructive, practica medicalã demonstratã prin rezultatele deosebite ale Domnului Prof.Dr.Mihai Ionac şi ale colectivului Secţiei Clinice Chirurgie Vascularã Timişoara – de altfel, un rar exemplu de citat, din aceastã parte a ţãrii – nu vom putea schimba în bine societatea medicalã româneascã şi calitatea actului medical. Nu doresc sa intru in detalii, însã, cu privire la biletele care sunt inmânate pacienţilor cu privire la achiziţionarea de medicamente necesare intervenţiei chirurgicale şi indicarea unei anumite farmacii de unde sã le cumpere, nimeni nu are dreptul sã acuze medicul sau colectivul secţiei cu ceva, din moment ce, dupã primirea biletului, pacientul are posibilitatea de a alege sã respecte sau nu recomandarea, aspect recunoscut chiar de moderator, care a afirmat public cã a trecut şi acesta prin aceeaşi experienţã. Faptul cã alţi medici se complac în a folosi materiale de proastã şi foarte proastã calitate oferite de spital, cu riscurile şi urmãrile cunoscute, denotã faptul cã sub masca afişatã de managerii SCJUT (grija faţã de pacient), de fapt cu bunã ştiinţã se achiziţioneazã astfel de materiale, contând cantitatea şi nu calitatea.

    Consider cã, Reforma în sãnãtate, poate sã înceapã dupã modelul (tiparul) dat de Domnul Prof.Dr.Mihai Ionac în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie Vascularã din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţã Timişoara.

  3. se pare ca pe multii ii deranjeaza ca acest om A DEMONSTRAT CA SI PE O SECTIE A UNUI SPITAL DE STAT SE POATE LUCRA LA STANDARDE SI CONDITII EUROPEANE

  4. Haha ce am ajuns.idem sorin oprescu.se crede dumnezeu din prisma faptului ca este un doctor bun si a facut multe operatii?asta inseamna ca poate sa faca ce vrea cu banii alocati sanatatii?eroare materiala?:)))))))te faci de ras dom’doctor!rushine sistemului medical romanesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.