Modernizarea Maternităţii Odobescu decurge ca la carte. Ce obiectiv a fost stabilit

Modernizarea Maternităţii Odobescu decurge ca la carte. Ce obiectiv a fost stabilit

1
DISTRIBUIȚI

maternitatea odobescu-14065

Edilul şef Nicolae Robu a efectuat astăzi o vizită la Maternitatea Odobescu, acolo unde au loc o serie de lucări de reabilitare. Intervenţiile se desfăşoară prin proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara”, iar sursa de finanţare este bugetul local, bugetul de stat şi Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Concret, proiectul propune amenajarea unui ambulatoriu pentru spital complet funcţional, cu o suprafaţă totală utilă de 612 mp, acoperind atât parterul cât şi demisolul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara cu un număr de 14 cabinete, respectiv un cabinet obstetrică, un cabinet neonatologie, patru cabinete obstetrică – ginecologie, opt cabinete ginecologie şi spaţii anexe, inclusiv cameră de sterilizare şi sală de tratamente. Din cele 14 cabinete propuse, şapte cabinete se vor reabilita, moderniza, echipa şi dota, iar şapte cabinete noi vor fi amenajate, echipate şi dotate.


Din grupurile sanitare pentru pacienţi un grup sanitar va fi amenajat pentru persoane cu dizabilităţi fizice şi un grup sanitar va fi amenajat pentru copii. Proiectul are o durată de implementare de 13 luni (30 septembrie 2014-29 octombrie 2015) şi o valoare totală de 10.694.419,46 lei (TVA inclus), din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile solicitată este de 8.421.866,76 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

Medicul Olimpia Oprea a explicat că proiectul a fost depus pe vremea când Maternitatea de pe Odobescu nu aparţinea de Spitalul Municipal, dar că odată cu mutarea clinicii în patrimoniul spitalului accesul la finanţări europene a devenit mai simplu.

Primarul Nicolae Robu a declarat că „sunt foarte mulţumit de cum merg lucrările aici. Avem medici extraordinari. Aici sunt doar două doamne doctoriţe, doamnele Olimpia Oprea şi doamna Moldovan şi pe lângă calitatea sa de excelent medic domnul Octavian Mazilu o are şi pe cea de bun manager. Am fost evaluaţi recent, după vreo două luni vom avea rezultatul evaluării, dar opiniile exprimate de evaluatori pe parcurs au fost foarte bune. Aşteptăm rezultate foarte bune. În orice caz, am acordat foarte mare importanţă sistemului medical aflat în juridicţia municpiului Timişoara. (….) Avem planuri foarte mari. Acum este în plină desfăşurare ridicarea acelui nou UPU la spitalul municipal şi merge bine construcţia şi avem planuri mult mai mari pe care în curând vi le vom prezenta şi sunt convins că vom face ca Timişoara să fie la nivelul spitalului municipal o forţă medicală excepţională”.

1 COMENTARIU

  1. BRAVO! domnul Conf.dr. Octavian Mazilu, managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara care este un medic foarte competent este si autorul acestui proiect al Fondului European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.