Modul în care autoritățile locale au tratat problema poluării cu deșeuri de...

Modul în care autoritățile locale au tratat problema poluării cu deșeuri de plumb din vestul țării, analizat de Corpul de Control al ministrului Mediului

0
DISTRIBUIȚI

halda steril hunedoara cronicavj_ro

Corpul de Control al ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor verifică modul în care instituțiile din subordine au tratat problema poluării cu deșeuri cu plumb de la Hunedoara, la solicitarea Prefecturii Hunedoara care consideră că s-a tergiversat îndepărtarea sursei de poluare.

„Având în vedere tergiversarea privind soluționarea definitivă a aspectelor referitoare la prezența pe raza județului Hunedoara a mai multor cantități de deșeuri cu conținut de plumb, vă informăm că Prefectul județului Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu a solicitat intervenția directă a ministrului Grațiela Leocadia Gavrilescu.


De asemenea, la sediul ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Prefectul județului Hunedoara, domnul Sorin Adrian Vasilescu, a avut o întâlnire de lucru cu doamna ministru Grațiela Leocadia Gavrilescu, care a concluzionat că se impune ca întreaga situație să fie supusă atenției Corpului de control al Ministrului”, se mai arată în comunicatul de presă.

Prefectul de Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu, susține că decizia de a solicita implicarea ministrului Mediului și a corpului de control a venit ca urmare a faptului că „situația, deși foarte bine cunoscută de către cei care au obligația legală de a o gestiona, a rămas neschimbată, iar aceste reziduuri industriale constituie, în continuare, surse potențiale de poluare pentru sol și apă”.

În vara anului trecut Garda de Mediu Hunedoara a amendat trei firme care au preluat, transportat şi prelucrat reziduurile din plumb depozitate în aer liber în municipiul Hunedoara cu 150.000 de lei, iar comisarii au făcut şi plângeri penale împotriva acestora pentru încălcarea legii de protecţia mediului şi au suspendat activitatea firmei care a prelucrat zgura de plumb. În continuare trebuiau să se ia măsuri pentru îndepărtarea deșeurilor cu plumb, însă nu s-a mai întâmplat nimic.

Foto: cronicavj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.