„Neînțelegerea” lui Camus, o piesă cu intrarea liberă care nu trebuie ratată

„Neînțelegerea” lui Camus, o piesă cu intrarea liberă care nu trebuie ratată

0
DISTRIBUIȚI

Vineri, de la ora 20.00, şi sâmbătă, de la ora 19.00, Teatrul Studenţesc Thespis al Casei de Cultură a Studenţilor prezintă premiera spectacolului „Neînţelegerea” de Albert Camus. Intrarea este liberă.

Neintelegerea 1Cu durata de o oră, în interpretarea Dianei Velescu, Ana Macrina Codrea şi Alex Bordea, spectacolul vorbeşte despre vicierea fatală a legăturilor de sânge, în goana nebună după iluzia fericirii.


Albert Camus propune o neliniştitoare piesă despre rădăcinile „neînţelegerii”. O piesă despre absurdul unei lumi orbite de dorinţa de înavuţire pentru atingerea unei împliniri egoiste.

„Un bărbat revine acasă, după mai mulţi ani de absenţă, în dorinţa de a-şi revedea şi de a-şi ajuta familia. Poposeşte la hanul ţinut de familia sa, ca simplu călător, fără a-şi mărturisi identitatea, sperând că vocea inimii şi a sângelui va vorbi în locul lui. Va fi, oare, recunoscut de către mama şi sora sa? Ori va deveni, şi el, fiul risipitor, întors incognito, victima celor două femei, care, visând la o altă viaţă, sub soare, la malul mării, asasinau, pentru a-i jefui, pe toţi cei ce le treceau pragul? În încercarea de a echilibra balanţa urii şi a iubirii, piesa ne ajută să înţelegem că adevărata, crunta neînţelegere este să ajungi să-ţi trăieşti viaţa în frustrare, acumulând tensiuni ce vor sfârşi prin a te otrăvi, construind edificii bazate pe ură şi alimentându-ţi fiecare acţiune din dorinţa de a face rău, în loc de bine. Şi putem învăţa să nu mai întoarcem niciodată spatele unei mâini întinse spre noi”, spune Adrian Korek, coordonatorul Teatrului Thespis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.