Nutriționist timișorean: „Nu mai cumpărați dulciuri din comerț, toate sunt preparate cu...

Nutriționist timișorean: „Nu mai cumpărați dulciuri din comerț, toate sunt preparate cu margarină”. De ce e bine să mâncăm câte o bucățică de slănină

0
DISTRIBUIȚI

prajituri

Faptul că o bună parte din alimentele pe care le găsim în comerț conțin o mulțime de E-uri nu mai este un secret pentru nimeni. Totuși, medicii avertizează că unele dintre aceste produse alimentare reprezintă adevărate pericole pentru sănătatea noastră.

Mihaela Pantea, medici nutriționist la Timișoara, trage un semnal de alarmă și spune că mai ales oamenii care suferă de o boală cronică trebuie să aibă grijă ce mănâncă. „Este important să menținem o greutate normală. De asemenea, nu mai cumpărați dulciuri din comerț, toate sunt preparate cu margarină. Nici brânza topită nu este un aliment potrivit pentru un pacient care suferă de o boală cronică, și nu numai, și nici alimentele de tip fast-food, care sunt prăjite în băi de ulei, iar acel ulei ars Dumnezeu știe cât devine o substanță absolut toxică pentru organism.


Deci, trebuie să eliminați acest tip de alimente”, avertizează Mihaela Pantea.

slanina

De asemenea, medicul timișorean ne recomandă să nu ne încărcăm stomacul foarte mult și să avem cinci mese pe zi, trei principale și două gustări. „Propun să nu fie mâncate fructe imediat după masă, ci în loc de gustări. Multă lume are impresia că alimentația sănătoasă este mai costisitoare, nu e deloc așa”, mai spune Mihaela Pantea.

De aceeași părere este și medicul timișorean Ioan Ometa, specialist în acupunctură. „Nu trebuie să mâncați doar verdețuri și salate, și uleiurile sunt extrem de necesare pentru organism. De aceea, recomand câte o bucățică de slănină bună, care poate fi consumată cu regularitate pentru că scade colesterolul și este benefică pentru inimă. Nu e un moft al medicilor că vă atrag atenția asupra dietei. Acum, mâncăm cu tot felul de prostii. Înainte de Revoluție îl condamnam pe Ceaușescu pentru că primeam salam cu soia, acum avem soia modificată genetic. Trebuie să aveți grijă de ceea ce mâncați pentru că suntem ceea ce mâncăm. Cu cât mâncăm mai aiurea, cu atât suntem mai aiurea”, avertizează medicul Ioan Ometa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.