Părinți cu copii în brațe, oameni în scaune cu rotile sau timișoreni...

Părinți cu copii în brațe, oameni în scaune cu rotile sau timișoreni doritori de mișcare, invitați să „alerge” în scop caritabil. Cum poți participa și ce proiecte sociale ești invitat să susții

0
DISTRIBUIȚI

timotion - timisoara se misca
„Hai pe 25 aprilie să punem Timișoara în mișcare!” – acesta este mesajul transmis de Alergotura, care organizează prima ediție a unui eveniment cu totul special. Astfel, la sfârșitul acestei luni, timișorenii doritori de mișcare, și nu numai, sunt invitați să participe la o acțiune de alergare în masă, dar și să susțină câteva cauze sociale, în cadrul acțiunii „Timotion – Timișoara se mișcă”.

„În câteva cuvinte, acest eveniment înseamnă: prietenie, comunitate, speranță, implicare. Uniți de ceea ce a devenit o pasiune comună, de alergare, membri Alergotura și-au propus să aducă împreună mai multe organizații, instituții, persoane, pentru a crea un eveniment al orașului în cadrul căruia să ne bucurăm de beneficiile mișcării în aer liber și de ceea ce putem construi împreună”, transmit membri Alergotura.

11070097_1562159807386373_73140017037862916_n

Timișorenii antrenați sau mai puțin antrenați pot parcurge cinci curse.


Este vorba despre o cursă pentru începători de maxim doi kilometri, care încurajează alergarea în familie, o cursă pentru părinți cu copii în cărucior sau în baby-wrap, care reprezintă de fapt o plimbare în ritm alert împreună cu bebelușul. Persoanele în scaune cu rotile sau doritorii de mișcare pe role se pot înscrie la cursa Rotary „distracție pe roți”, alergătorii amatori sau practicanții de alt sport sunt așteptați la cursa Visma, de aproximativ șase kilometri, iar alergătorii pasionați de distanțe lungi pot participa la cursa Semimaratonul, de 21 de kilometri. De astfel, la ultima cursă va participa și Gheorghe Mosion, în vârstă de 82 de ani, care consideră că „mișcarea este sănătate pură”.

Pentru a participa la aceste curse, doritorii trebuie să doneze taxa de înscriere, care este între 30 și 70 de lei, pentru un proiect din comunitate. 11 proiecte au fost înscrise la Timotion, printre care „Pe mâini bune la Urgențe”, un proiect Rotary Opera care presupune renovarea cabinetului de urgențe din cadrul Clinicii de Chirurgie Maxilo-Faciale de la Spitalul Municipal Timișoara. Un alt proiect este „Vreau să cresc sănătos!”, inițiat de Fundația Profilaxis, care se adresează unui număr de 15 copii supraponderali ce vor fi ajutați să slăbească.

Timișorenii care pot să participe la prima ediție Timotion se mai pot înscrie online până mâine pe pagina oficială a evenimentului. „Timotion – Timișoara se mișcă” are loc sâmbătă, 25 aprilie, între orele 09.00 – 14.00, în Parcul Rozelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.