Performanțe REMARCABILE obținute de doi elevi din Timișoara, care reprezintă România la...

Performanțe REMARCABILE obținute de doi elevi din Timișoara, care reprezintă România la două olimpiade internaționale. De ce crede un olimpic că sistemul educațional din țara noastră este „învechit”

0
DISTRIBUIȚI

olimpici

Rezultate excepționale obținute de tinerii timișoreni, în acest an, la olimpiadele naționale la care au participat. În total, elevii din județul nostru s-au întors cu peste 60 de premii și mențiuni. Printre cei mai buni tineri din Timiș se numără Raluca Vlad și Vlad Rochian, elevi la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, care nu doar că au câștigat premii și mențiuni la concursuri, dar vor face parte și din loturile lărgite ale României pentru olimpiadele internaționale de matematică și informatică.

Raluca Vlad este elevă în clasa a IX-a și a obținut mențiune și medalie de argint la olimpiada națională de matematică, dar și medalia de bronz la olimpiada națională de informatică. Totodată, eleva va face parte din lotul pentru olimpiada balcanică de matematică pentru juniori. „Am muncit mult ca să obțin aceste rezultate, nu este suficient doar materialul genetic, în orice concurs este nevoie de multă muncă. În viitor mi-am propus să continui să particip la olimpiade și sper să mă înscriu la o facultate din străinătate”, a spus Raluca Vlad.

poza 2 (1)

Vlad Rochian este elev în clasa a X-a tot la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara și a povestit că a obținut mențiune și medalia de aur la olimpiada națională de informatică și face parte din lotul național lărgit al României pentru olimpiada internațională de informatică.


Vlad a spus hotărât că nu se gândește să plece la studii în străinătate, asta deși recunoaște că a văzut că sistemul educațional românesc are o mulțime de neajunsuri. „Eu mă văd lucrând tot în domeniul IT, ca programator. Dacă îmi păstrez mentalitatea de acum, o să lucrez în țară, cred că dacă ai ambiție, poți reuși și în România. Sunt destule neajunsuri în învățământul românesc, sistemul actual este învechit, se predau foarte multe lucruri pe care nu le folosești în viață și nu se predau multe lucruri care ar fi foarte utile într-o carieră”, a explicat Vlad Rochian.

Cei 22 de elevi din județul Timiș care au participat la olimpiadele naționale de matematică și informatică s-au pregătit în cadrul a două centre inedite de performanță, realizate la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara cu ajutorul a două companii private. Aici, timp de aproape patru luni, elevii interesați au beneficiat de meditații gratuite în fiecare sâmbătă, care au fost susținute de profesori de matematică și informatică de la Universitatea de Vest din Timișoara.

vlad rochian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.