Persona revine în faţa publicului timişorean cu un concert de neratat

Persona revine în faţa publicului timişorean cu un concert de neratat

0
DISTRIBUIȚI

personaUna din cele mai interesante trupe de „brit – pop“ din oraşul nostru, Persona, revine în faţa melomanilor cu un concert extraordinar care va avea loc duminică 19 aprilie de la ora 21, la Amplificat. Timişorenii de la Persona au luat naştere în anul 2003 iar numele trupei este inspirat din filmul omonim a lui Ingmar Bergman. Primele demouri (Home in the Arms şi Computer Breakdown, respectiv Ride on Love Street şi Momentary Lack of Passion) au fost înregistrate la mijlocul anilor 2000, fiind difuzate la radiourile locale. Urmarea firească a lor este înregistrarea albumului Suburbia Afterlife, scos de labelul german EMG Records. Albumul a fost înregistrat în Timişoara şi masterizat în Germania de Sven Bonse, sound-tehnicianul celor de la Reamonn. Primul single Head on the Door a fost difuzat în heavy rotation de radiourile nationale şi a intrat pe locul 1 în Topshow la Radio Guerrilla.


Pe lângă un număr mare de concerte în cluburile româneşti, Persona a cântat la principalele festivaluri din Romania (Stuffstock, Bestfest, Peninsula, Under London, Rock la Mureş, Peninsula), împărţind scena cu trupe ca dEUS, The Charlatans, Ting Tings, Santana, Robots in Disguise, Trash Fashion, The Swan Bride (SK) sau Amber Smith (HU). În afara ţării, Persona a concertat în Ungaria în Debrecen, precum şi în celebrul club A38 din Budapesta, respectiv în Germania în Brunswick (Firefield Festival), Gelnhausen şi Berlin. În 2011, primul videoclip oficial este filmat la piesa Momentary Lack of Passion (filmat şi produs de Flavius Băican). Începând cu 2012, sunt compuse noi piese, trupa filmând şi două noi videoclipuri la piesele Ghosts are Dancing (regizat de Andreea Dincă, produs de DoiFilm) şi Not Lost without You (regizat de Frăţiman M, editare şi post-producţie de George Hora – Studio 66).

Muzica trupei este una de influenţă britanică, însă nu poate fi strict încadrată într-un gen anume – backgroundul şi influenţele muzicale ale membrilor trupei, rafinate de experienţa şi maturitatea artistică, se împletesc şi definesc genul Persona. Recent, solistul trupei timişorene Persona, Gabriel Cherlia „Gaben“ a realizat o melodie nouă alături de unul din cele mai cunoscute personaje ale muzicii electronice din ţara noastră, DJ Marika, piesa care poartă titlul de Voices of the people. Ultimul concert al formaţiei Persona în Timişoara, a avut loc anul trecut în luna iulie, La Căpiţe. Biletele pentru concertul organizat de Viniloteca şi Amplificat costă 15 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.