Peste o mie de timișoreni, în frunte cu primarul Nicolae Robu, au...

Peste o mie de timișoreni, în frunte cu primarul Nicolae Robu, au alergat în scop caritabil. Ce acțiune inedită a avut loc FOTO

0
DISTRIBUIȚI

11173582_992138737476600_2053833026_n

1.200 de timișoreni de toate vârstele antrenați sau mai puțin antrenați participă, astăzi, la prima ediție a evenimentului „Timotion – Timișoara se mișcă!”. Participanții se bucură de beneficiile mișcării în aer liber, în cadrul a cinci curse de alergare, dar susțin și 11 proiecte sociale. Asta pentru că fiecare participant a donat taxa de înscriere pentru un proiect din comunitate.

În zona Parcului Rozelor, puțin după ora 09.00, s-a dat startul primelor două curse din cadrul evenimentului, și anume crosul Visma de șase kilometri și semimaratonul de 21 de kilometri. Printre cei care au alergat s-a numărat și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care nu a reușit să termine cursa din cauza problemelor pe care le are la genunchiul drept.

IMG_9121

 

„Este o idee excelentă, nu pot decât să mă bucur să văd că în Timișoara se aleargă și participă la astfel de evenimente un număr așa de mare de cetățeni. Cred că avem și condiții foarte bune pentru așa ceva, este superb să te plimbi, să alergi în vecinătatea Begăi. Am alergat și eu, dar din păcate nu am reușit să fac toată cursa pentru că am o ruptură de menisc și de ligamente încrucișate la genunchiul drept, am jucat fotbal săptămâni la rând și mi-a cedat genunchiul care era cu probleme.


Nu e puțin cât am alergat, am făcut-o ca semnal de apreciere pentru sport și pentru sportivi. Vom face în Timișoara un pol al alergării în România, vom organiza astfel de acțiuni de mult mai mare anvergură”, a anunțat Nicolae Robu.

Au urmat apoi celelalte trei competiții: cursa pentru începători, de doi kilometri, cursa Rotary „distracție pe roți”, adresată persoanelor în fotoliu rulant sau pe role, de aproximativ doi kilometri, și cursa pentru părinți cu copii în cărucior sau în baby-wrap. Printre cei care au participat la curse s-a numărat și un bătrân de 82 de ani, Gheorghe Mosion, care s-a înscris la semimaratonul de 21 de kilometri și care consideră că „mișcarea este sănătate pură”. În jurul orei 13.00, pe scena din Parcul Rozelor va avea loc festivitatea de premiere a celor mai buni alergători. Pe parcursul evenimentului au avut loc și diferite momente artistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.