Pledoarie împotriva CANCERULUI cuvintelor mari

Pledoarie împotriva CANCERULUI cuvintelor mari

2
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Un episod grotesc al politicii locale a fost trecut mult prea ușor cu vederea săptămâna trecută. Fostul pesedist Sorin Cociobea a anunțat, la plecarea din PSD, că s-a vindecat de cancer. A venit în scurt timp completarea… cancer politic!

Cancer? Cancer! Domnule Cociobea! Cum puteți să rostiți cuvântul cancer? Oamenii care suferă de cancer sunt sfinți. Sunt sfinți pentru că oamenii ăia duc o boală, un chin, o umilință zi de zi pe picioarele lor în țara asta de nimic în care statul și politicenii nu ne mai dau niciun motiv să sperăm la mai bine.

În țara asta în care oameni sănătoşi se îmbolnăvesc în spitale, în care oameni săraci nu au bani de dat şpagă la unii medici și sunt umiliți, noi folosim cuvinte MARI si inutile pentru a descrie schimbarea unei opţiuni politice. O fi mizerie în PSD, dar cuvântul cancer e mult prea mult şi nu pentru partid, ci din respect pentru oamenii care chiar suferă. În mod curios, când primarul Nicolae Robu a folosit exprimarea „reduşi mintal” la adresa unor cetăţeni, o asociaţie i-a sărit în cap urgent pentru discriminare.


În cazul ăsta văd că toată lumea pare să simtă ca e necesar sau OK să foloseşti un asemenea cuvânt.

Domnule Cociobea, cancer? De cancer suferă femeile cărora li s-au tăiat sânii. Femeile care nu se mai simt femei, care au rămas fără păr și care trăiesc cu frica morţii și cu gândul că poate copiii lor vor rămâne orfani de mamă. De cancer suferă copiii care nu știu ce e aia să te joci în nisip și să fugi după fluturi, dar care știu, din păcate, ce înseamnă operaţii, umilință și care cred că prăinții lor sunt născuți cu lacrimi pe obraji și cu durere în inimi pentru că doar aşa i-au văzut de când trăiesc. Înțeleg opțiunile politice, înțeleg nevoia de schimbare şi apreciez demnitatea de a pleca. Dar mă întreb ce o fi fost în sufletul unui bolnav de cancer care a dat click pe știrile cu titlul „Sorin Cociobea: M-am vindecat de cancer?” Ce o fi simțit un om care știe că zilele îi sunt numărate și sub semnul umilinței când a citit că de fapt cancerul e PSD. E inutil să mai aștern măcar un cuvânt. Dar vă invit din inimă să vizionați acest videoclip. Ăsta e cancerul. Asta e o mamă care plânge. Ăsta e un copil de cinci ani care nu știe ce e aia copilărie. ĂSTA!!! Nu traseismul politic!

2 COMENTARII

  1. Lorry, Cociobea are caracterul bolnav, deci nu trebuie bagat un no-nanme ca el in seama!!! A-l cita sau a-i pomeni numele in ziare nu e deloc sanatos, mai mult ii faceti publicitate acestui maimutoi de doi bani.Toti soferii slugi au fost impinsi in fata datorita nepotismului practicat de politicienii nostri. Soferii sunt la moda: Cociobea, apoi soferul lui Robu si tot asa ierarhic, soferul lui Valcov, care era trimis dupa tablouri,iar ulterior a fost „promovat” administratorul unei firme condusa tot de ex ministrul de finante. Deci acest cociobea nu are nimic valoros, a ajuns in CJT impins de Popoviciu si Ostaficiuc. Apoi cand Bojin i-a aratat „osul de ros” si i-a aruncat momeala, a lasat PDL-ul si a sarit in barca PSD-ului, care insa nu i-au dat nimic, „simtindu-i calitatile”!!! Ignorati-l pe prost!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.