Pragu De Sus pregăteşte Marea Îmbarcare, un concert cu albumele reeditate ale...

Pragu De Sus pregăteşte Marea Îmbarcare, un concert cu albumele reeditate ale trupei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

pragudesusTimişorenii de la Pragu De Sus pregătesc un nou concert „acasă“, evenimentul numit Marea Îmbarcare prilejuindu-le fanilor trupei o seară care se anunţă cât se poate de agreabilă, în cadrul căreia fanii vor putea cumpăra cele trei albume discografice editate de formaţie într-o ediţie de colecţie. „Unii spun că suntem o trupă pop-rock, alții că facem folk alternativ, iar noi acceptăm orice provocare, atâta timp cât rămânem în zona Originalului. Cele 3 albume înregistrate în 10 ani de activitate completează cartea noastră de vizită. La fața locului, vă putem oferi toate aceste discuri, reeditate într-un CD Box de colecție“, spun membrii trupei.


Marea Îmbarcare va avea loc vineri 24 aprilie de la ora 21 la Porto Arte, iar biletele pentru acest eveniment costă 20 lei. În luna decembrie a anului trecut, Pragu De Sus a aniversat zece ani de existenţă printr-un concert deosebit, care a avut parte şi de invitaţii speciali Mircea Vintilă şi Maria Răducanu. Cariera trupei a început în anul 2004, odată cu primele apariții scenice și cu editarea primului material discografic, „Decupaj Sonor”.

Înființată de Călin Bârcean, Costel Răsuceanu, Marian Draghia și Constantin „Bebe” Borozan, Pragu’ de Sus a rămas, timp de un deceniu în prim-planul vieţii muzicale timișorene. Repertoriul abordat cuprinde sute de piese din sfera folk-pop-rock, dintre care peste 30 sunt compoziții proprii. Solistul Călin Bârcean și Pragu’ de Sus au redeschis culoarele folkului în zona de vest a țării, prin apariții regulate și colaborări de durată cu artiști precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu (cu care s-a înregistrat piesa „Nimeni, nimeni” în 2009), Ducu Bertzi, Marius Bațu și alții. Proiectele trupei au atras și muzicieni timișoreni, Horea Crișovan fiind prezent pe ultimele două albume Pragu’ de Sus. Componenţa actuală a formaţiei este Călin Bârcean – vocal, chitară, Costel Adrian Rasuceanu – chitară bas, voce, Potra Valentin – tobe şi Razvan Pomoja – chitară electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.