PREMIERĂ MEDICALĂ Chirurgii de la Spitalul Județean Timișoara îi vor opera pe...

PREMIERĂ MEDICALĂ Chirurgii de la Spitalul Județean Timișoara îi vor opera pe pacienți cu un robot de 1,5 milioane de euro. Cum vor fi ajutați bolnavii cu cancer

0
DISTRIBUIȚI

robot operatii

Chirurgii de la Spitalul Județean Timișoara îi vor opera pe pacienți ca-n America. Totul cu ajutorul unui robot pentru intervenții chirurgicale minim invazive care va ajunge, în scurt timp, la cel mai mare spital din vestul țării, la Clinica II Chirurgie. Echipamentul medical de ultimă generație costă peste 1,5 milioane de euro și a fost achiziționat în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană.

Lazăr Fulger, șeful Clinicii II Chirurgie a Spitalului Județean Timișoara, a ținut să precizeze că robotul performant va veni în perioada 22 – 30 aprilie.


„Sala de operație în care va fi montat robotul este complet renovată. Banii au fost asigurați de Consiliul Județean Timiș”, a anunțat medicul chirurg.

Robotul a fost achiziționat în cadrul unui proiect european în valoare de patru milioane de euro intitulat ROBOCAPE. În cadrul aceluiași proiect va fi realizat și un laborator de anatomie patologică dotat cu aparatura necesată pentru studiul tumorilor maligne și un laborator pentru prelevări endoscopice. Cu acest robot vor fi operați, în special, pacienții care suferă de cancere abdominale ce trac pragul unității medicale.

“Proiectul pe care-l avem la Clinica II Chirurgie este un proiect extrem de ambițios, un proiect care ne va aduce într-un club extrem de select al chirurgiei minim-invazive, chirurgia robotică. Robotul permite performanțe mult mai mari. Este un robot de ultimă generație, extrem de performant, în Europa mai este un singur robot de acest gen”, explica medicul Lazăr Fulger în urmă cu câteva luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.