PREMIERĂ în muzica românească: timişorenii de la BRUM scot albumul de debut...

PREMIERĂ în muzica românească: timişorenii de la BRUM scot albumul de debut în o sută de exemplare unicat VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

BRUM EmailFormaţia timişoreană BRUM lansează albumul de debut Today printr-un concert care va avea loc în data de 25 aprilie la D’Arc pe Mal, evenimentul fiind inclus în cadrul unui party care îi va mai avea ca invitaţi pe Dudu şi MC Tina, Calibro 45 şi Bia. Albumul Today va fi lansat online în data de 25 aprile la ora 23.59, iar în format fizic acesta va apărea în premieră în România, sub formă de carte poştală cu magnet, fiecare din cele o sută de exemplare având parte de un artwork diferit. „Vom lansa discul sub forma unui postcard care va fi şi magnet de frigider. Vom scoate o sută de bucăţi fiecare cu artwork unicat. Am colaborat cu peste 30 de artişti care au realizat coperţi inspirate din muzica noastră. Am ales această modalitate de lansare fiindcă credem că se potiveşte cu muzica noastră, care este un fusion. Am renunţat la ideea de a scoate un CD fiindcă credem că acesta e viitorul. Fiecare artist a importalizat părerea sa despre muzica noastră. Cine va cumpăra discul nostru poate să aleagă grafica preferată. Am colaborat cu artişti diverşi de vârste diferite şi cu viziuni diferite“, ne-au declarat membrii trupei BRUM.

Proiectul BRUM a debutat sub forma actuală în 2012, fiind derivat din Brum Conspiracy şi Bumbapa, binecunoscute scenei româneşti prin concertele lor în deschidere la band-uri ca Unkle, Tricky, Sofa Surfers, Pink Martini sau Brain Damage.  Cătă Vaştagu, Anghel Mailat şi Radu Pieloiu abordează un gen pe care ei îl numesc simplu electo live, care e un colaj de diverse stări. „Suntem de trei ani în formula asta şi albumul conţine opt piese. Ceea ce cântăm noi este un fusion experimental cu jazz, rock, pop, electro, drum and bass, dub.


Noi îi zicem electro live. Amestecăm genurile astea pentru starea lor. Prima dată am ales să facem muzică, după aia ne-am gândit la genuri. Ne adresăm în primul rând nouă şi după aceea oamenilor care ascultă muzică mai mult decât în background. La concertele noastre oamenii au rămas plăcut surprinşi, probabil fiecare spectator găseşte ceva pe plac. Nu avem o piesă care să ne definească. Ne gândim să scoatem la toamnă un videoclip la una din piesele de pe album, dar încă nu e nimic stabilit“, ne-au declarat muzicienii care alcătuiesc acest proiect. Momentan, muzicienii au stabilit concerte de lansare a acestui album şi în Bucureşti, Braşov, Alba sau Cluj, iar unul din festivalurile la care vor susţine recitaluri va fi şi Electric Castle.

„Suntem un experiment underground. Prin underground înţelegem mai mult atitudine şi curaj. Underground implică curajul  de a încerca mixturi noi, de a uita de trecut. Noi nu ne încadrăm în genuri. Facem un mix şi nu toată lumea digeră asta. Underground-ul implică o doză de experimental care e benefică pentru muzică în general. Noi trei avem gusturi muzicale diferite şi din asta se naşte ceva expreimental“, spun muzicienii din BRUM. Titlul albumului vine de la o piesă inclusă pe disc dar defineşte destul de bine viziunea trupei. „Today e piesa cea mai accesibilă, cea mai radio friendly.  Are legătură cu spontan, trecător, experimental, improvizat. Vom scoate o sută de bucăţi cu artwork unicat iar albumul se va putea cumpăra doar la concertele noastre. Fiecare copertă e o creaţie aparte. E un proiect multimedia. Dacă aveam destui bani făceam un tablou de un metru pe metru, cu artwork-ul, să îl duci acasă. Ne-au ajutat cei de la Uman şi Made in TM, D’Arc şi Lavinia Vereş pe partea de grafică“, spun  membrii formaţiei BRUM. Piesele albumului au fost înregistrate parțial la studioul DSPro din Timișoara alături  de Lukinich Attila, de partea de mix și producție s-a ocupat Uțu Pascu iar de   master, Alin Luculescu. Cele 100 de  postcarduri au fost realizate de la artiști consacrați până la copii dintr-o  grădiniță din Timișoara şi cuprind mai multe ramuri artistice:  grafică digitală, pictură, fotografie, grafică de șevalet, poezie și altele.  Pe aceste postcarduri se va găsi un link și un cod unic de  download în format la alegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.