Primarul Nicolae Robu, despre stoparea lucrărilor la Lenau: „Nu e o problemă...

Primarul Nicolae Robu, despre stoparea lucrărilor la Lenau: „Nu e o problemă cu parchetul de la Lenau, important e să nu se ajungă la probleme cu Parchetul General”. De ce amenință firma executantă cu procese

0
DISTRIBUIȚI

Nikolaus-Lenau-Lyzeum

Primarul Nicolae Robu a oferit astăzi o serie de informații legate de lucrările de la Liceul „Nikolaus Lenau”, care au fost oprite de compania Karsdum, care a acuzat că există mai multe probleme legate de proiect.

„Știu că mulți constructori obișnuiesc în perioda Paște – Florii să aibă liber, de aceea eu mă aștept ca după Paști să fie reluate lucrările. Gestul executantului este deplasat. Până la un punct are dreptate, dar nu se face ceea ce a făcut. Tavanele dacă au picat, au picat că nu le-a executat bine. Astea sunt lucruri deja discutate, nu știu de ce vine cu ele. Apar surprize mereu la lucrări. (…) Nu e problemă pentru că aici, unde tipul de lucrări a fost oricum prezent la licitație și se schimbă doar cantitățile, legea permite să faci, cu dispoziții de șantier, corecțiile ce se impun.


Problema critică este la parchet și e critică pentru că proiectantul pe de o parte a greșit, el a generat caietul de sarcini. Ei au prevăzut un parchet cu grosimea de un centimetru. Nimeni nu a sesizat când se puteau cere clarificări că așa ceva nu se găsește pe piață”, a spus Robu. Primarul susține că problemele au apărut din cauze obiective, care au loc oriunde există lucrări.

„Nu din incompetență, nici din impostură, nu din reaua voință a cuiva apărut așa ceva. Că în anumite ipostaze se mai manifestă și incompetența nu e nimic ieșit din comun, dar aici nu e vorba de așa ceva. Proiectantul are obligația să predea până la 31 martie 2015 toate modificările la proiect. A fost un angajament luat în fața mea, nu este predat pentru că nu a reușit să facă toate modificările în termenul pe care l-a asumat. Probabil va fi nevoie de o nouă procedură de atribuire a acelor lucrări care nu au fost atribuite la licitație. Să nu se joace această firmă cu noi, și noi putem să îi imputăm pierderea fondurilor europene. Dacă se ajunge în instanță mă îndoiesc că vor avea câștig de cauză pentru această mică problemă la parchet. Se poate lucra la alteva. Dacă ni se provoacă pierderea fondurilor europene prin aceste acţiuni să îi fie foarte clar firmei Karsdum că ne vom adresa instanței. Să nu apară ca Abă ca zăpada că nu e chiar așa”, a mai declarat Robu.

Edilul şef spune că soluţia ar fi o altă procedură de atribuire a lucrărilor care nu au fost prevăzute în proiectul iniţial. Robu a conchis că „nu e o problemă cu parchetul de la Lenau, important e să nu se ajungă la probleme cu Parchetul General”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.