Primarul Nicolae Robu, mulţumit de stadiul lucărilor de reabilitare a centrului istoric....

Primarul Nicolae Robu, mulţumit de stadiul lucărilor de reabilitare a centrului istoric. Pe ce străzi a cerut urgentarea şi ce spune despre pierderea fondurilor europene

0
DISTRIBUIȚI

 

santier cetate (3)

Primarul Nicolae Robu e mulțumit de ritmul în care decurg lucrările de reabilitare a centrului istoric din Timișoara. Acesta a declarat la finele săptămânii că „aseară am fost din nou, aşa cum obişnuiesc să fac zilnic, în centrul istoric şi am vizitat toate punctele de lucru. În Piaţa Unirii, în zona Muzeului de Artă, s-a progresat semnificativ. La montarea acelui pavaj care este extrem de greu de făcut s-a progresat semnificativ”.

Legat de lipsa oamenilor de specialitate care ar putea, dacă ar fi mai mulți, să termine lucrările în termen mult mai scurt, edilul a comentat că „s-a încercat de firma care face lucrările suplimentarea forţei de muncă, dar din păcate meşterii care au fost aduşi nu au trecut testul de pricepere la aşa ceva. Nu ne putem permite să facem o lucrare de proastă calitate sau să facem şi să desfacem ceea ce am făcut. Eu nu tolerez lucrările de proastă calitate. Firma a înţeles că nu e în ordine să lucreze cu oameni care nu se pricep şi apoi să se scoată pavajul.(…) Oricine e invitat să vină aici dacă se pricepe.


S-au depus toate strădaniile să se găsească mai mulţi oameni. Meşterii de aici sunt din Moldova şi din Maramureş şi au şi ei au programul lor. (…) Se lucrează pe Eugeniu de Savoya, Lucian Blaga, pe Carusso. Puteţi vedea că s-a progresat deja sensibil pe Blaga şi am cerut să se facă cu prioritate Blaga şi Mercy. Piatra de pe Mercy este mai specială adusă din Italia şi nu se face aprovizionarea să putem lucra ritmic”.

Mai mult, Robu a subliniat că e sătul de critici și de atitudini negativiste și a îndemnat oamenii să fie pozitivi. „Noi ne-am fi dorit cu toţii să se finalizeze toate proiectele înainte de termen, dar nu se poate, e foarte greu. Că mai sunt şi întârzieri, asta este, ducem lucrurile la bun-sfârşit şi important e că nu irosim fondurile europene. Până la sfârşitul anului va fi gata totul şi nu vom pierde niciun ban”.

Întrebat ce devansare va fi față de termenul inițial de finalizare a lucrărilor care este în 29 iulie 2015, Robu a spus că „îmi e foarte greu să vă dau termene ferme. Eu la rândul meu le cer celor care execută să îmi facă un desfăşurtor. Ei se străduiesc şi interesul firmei este să încheie cât mai repede şi să îşi ia banii, dar sunt atâtea situaţii greu de gestionat. 29 iulie era termenul iniţial care va fi prelungit, căci există motive temeinice. Motive meteo, motive ce ţin de cercetare arheologică, iarna lungă”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.