Programul lunii la Centrul Cultural German. Ce surprize au pregătit organizatorii pentru...

Programul lunii la Centrul Cultural German. Ce surprize au pregătit organizatorii pentru „Școala altfel”

0
DISTRIBUIȚI

c.c.german-pasti

Centrul Cultural German începe luna aprilie cu un atelier care doreşte să îmbine atmosfera păcălelilor, tradiţionale pentru prima zi a lunii, cu aşteptarea Iepuraşului de Paşti. Păcălelile din atelierul Iepuraşului se vor desfăşura la sediul centrului în data de 1 aprilie, începând cu ora 17.00 iar intrarea este liberă.

În săptămâna 6-10 aprilie, intitulată „Şcoala Altfel” și dedicată activităţilor extraşcolare, oferta Centrului Cultural German constă în filme în limba germană, quizzuri despre Germania sau jocuri şi exerciţii interactive. Activităţile se vor desfăşura între orele 10,00 şi 13,00 iar vizitele se pot face pe baza unei programări.

filmparaDE

În 9 aprilie, în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”, la ceainăria librăriei Cărtureşti va fi proiectat filmul artistic „Das System – Alles verstehen heißt alles verzeihen” (Sistemul – a înţelege totul înseamnă a ierta totul), realizat în 2011 în regia lui Marc Bauder, un film cu multe întrebări existenţiale. Filmul va fi prezentat în limba germană, cu subtitrare în limba engleză.

În cadrul celei de-a 20-a ediţii a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti, care se va desfăşura între 16 şi 19 aprilie, va avea loc ultima etapă a proiectului „The Art of Ageing” (Arta de a îmbătrâni), la care Centrul Cultural German este partener.

cafekultur2015_carusel

În săptămâna 20-26 aprilie se va desfăşura a unsprezecea ediţie a evenimentului „Cafékultour – săptămâna cafenelelor”, organizată în parteneriat de Centrul Cultural German şi Institutul Francez.


Este o întâlnire anuală festivă a creaţiei contemporane tinere în cafenele, baruri sau librării, din dorinţa de a promova diversitatea culturilor, variatele forme de expresie ale acestora şi punerea în valoare a tinerilor creatori contemporani. Această serie de manifestări s-a născut în anul 2005 din lipsa spaţiilor culturale alternative din oraş, ceea ce a făcut ca barurile şi cafenelele să devină loc de întâlnire cu publicul tânăr şi deschis noilor forme de expresie culturală şi artistică. De-a lungul celor şapte zile, organizatorii propun un program cultural foarte variat, care promovează multiculturalitatea şi arta tânără sub formă de muzică, teatru, magie sau film.

Centrul Cultural German este partener la un eveniment cultural de excepţie – concertul simfonic extraordinar care va avea loc în 24 aprilie în sala Capitol, de la ora 19,00, în cadrul celei de-a 40-a ediţii a festivalului internaţional „Timişoara muzicală”. La concert va fi prezent dirijorul Michael Hasel din Germania, care este totodată flautist piccolo solo în orchestre din Frankfurt şi Berlin şi profesor la ansamblul suflătorilor şi de muzică de cameră la facultatea de muzică din Mannheim şi care va dirija lucrări de R. Wagner, H. Şurianu şi A. Dvořák. La ediţia din acest an a festivalului, care se desfăşoară între 17 aprilie şi 28 mai, din Germania vor mai participa muzicienii Martin Münch, Walter Hilgers, Nina Karmon şi Siegfried Jung.

În perioada 6-10 aprilie Centrul Cultural German face înscrieri pentru cursuri standard de învăţare a limbii germane pentru toate nivelurile, care au o durată de zece săptămâni iar între 6 şi 17 aprilie se fac înscrieri la cursuri de limbă şi cultură germană special concepute pentru adolescenţi (grupa de vârstă între 13 şi 15 ani) şi pentru copii între 4 şi 10 ani. În 14 aprilie încep înscrierile pentru examenul TestDaF, un examen internaţional de competenţă lingvistică pentru dovedirea cunoştinţelor de limba germană, care va fi susţinut în data de 9 iunie iar din 27 aprilie se fac înscrieri pentru examenele Goethe-Institut, pentru obţinerea unui certificat de limba germană recunoscut pe plan internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.