PUZ-ul pentru Calea Urseni, subiect de nemulţumire în plenul CLT. Ce acuze...

PUZ-ul pentru Calea Urseni, subiect de nemulţumire în plenul CLT. Ce acuze aduc locatarii primăriei

4
DISTRIBUIȚI

clt buget 2015 15_resize

Noi acuze de nepăsare şi incompetenţă la adresa Primăriei Timişoara. După constructorii de la Liceul Nikolaus Lenau şi cei de la C.D. Loga, a venit rândul locuitorilor din Calea Urseni să acuze municipalitatea de nepăsare. La ultimul plen al CLT, aceştia au fost prezenţi în primărie pentru a cere ca Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent construirii unor imobile în zona lor să fie supus unei dezbateri conforme cu legislaţia. Printre altele, aceştia au acuzat că reţeaua de utilităţi nu este construită pentru a suporta construcţia unor noi imobile în zona cu pricina. Primarul Nicolae Robu le-a promis oamenilor o dezbatere civilizată, cu camere de filmat şi specialişti. Se pare însă că, deşi evenimentul a avut loc, lucrurile nu s-au lămurit deloc. Mai mult, specialiştii par să fi lipsit de la faţa locului.

„Ultima dată, primarul a solicitat să se facă dezbatere. Am senzaţia că se foloseşte dezbaterea ca un mijloc democratic pentru atingerea unor țeluri perverse. A fost o dezbatere de patru ore, iar minuta realizată după finalizarea ei are doar două pagini.


Fie e incompetență, fie rea voință. Trebuie verificări în ambele situații, pentru că nu e normal să se procedeze aşa. Minuta care este încheiată are numele domnului Cojocari, iar domnia sa nici măcar nu a fost acolo”, ne-a declarat Andrei Radu, unul din nemulţumiţi.

Mai mult, acesta spune că de la dezbatere au lipsit nu numai specialişti, dar şi personalul de la Direcţia Tehnică din Primăria Timişoara, care ar fi putut oferi o opinie avizată. Deşi iniţial specialiştii de la Aquatim au spus că reţeaua de apă poate suporta branşarea unor noi abonaţi, aceştia au admis în cadrul dezbaterii că de fapt ar fi nevoie de noi amenajări şi investiţii în zonă. Andrei Radu a mai menţionat şi că oamenii au solicitat înregistrarea video a dezbaterii, precum şi o opinie avizată de la Direcţia de Mediu asupra oprtunităţii amenajării unor noi clădiri în zonă. Nemulţumitul a spus că nu crede că primarul Nicolae Robu este corect şi complet informat de angajaţii din primărie asupra parcursului proiectului şi că probabil la mijloc se are în vedere promovarea unor interese. „Așa a luat naștere «Acvariul» din centru, aparent legal, așa a dispărut spaţiul verde din centru”, a conchis Andrei Radu. Planul pentru Calea Urseni va fi supus la vot astăzi în plenul Consiliului Local Timişoara.

UPDATE Incident neplăcut în plenul CLT, unde proectul de aprobare a PUZ-ului pentru Calea Urseni a fost votat în grabă. Consilierul local PSD Alfred Simonis a comentat că „nu a ştiut nimeni că votăm PUZ-ul ăla”. În replică, Robu a spus că „dacă am asculta înregistrarea am putea vedea că domnul preşedinte de şedinţă a fost foarte clar. A spus punctele şase şi sapte sunt informări, trecem la vot şi s-a votat 32. Nu veţi schimba ce se întâmplă în Timişoara prin vociferări. Eu vreau să fiu foarte ferm, vreau să se ştie că în acest oraş nu se hotârăşte cu vociferarări. Eu nu am o atitudine populistă, menită să câştige voturi. Dacă nu vreţi să înţelegeți asta, vă rog să nu mă votaţi. Eu am obligaţia să susţin interesele Timişoarei”.

După intervenţia primarului consilierii PSD Alfred Simonis şi Dan Idolu au atenţionat că de la dezbatere au lipsit informaţii şi persoane cheie. Preşedintele de şedinţă, Adrian Orza a spus că, după intervenţii, proiectul va fi supus din nou la vot. Arhitectul şef al Primăriei Timişoara, Ciprian Cădariu, a spus că regimul de înălţime ar urma să fie amendat în CLT. Legat de avizele de la Enel sau Aquati, primarul a spus că respectivele companii nu pot decide pentru investitori.

UPDATE 2 Proiectul a trecut de votul consilierilor locali.

Foto: Arhivă

4 COMENTARII

  1. Domnule ziarist ,sau ziarista, informati corect despre ce este vorba…si de ce sant nemultumiti cei din Calea Urseni…nu pt ca se vor construi locuinte noi,sant nemultumiti…ci pentru ca se vor construi BLOCURI !!! aceasta zona este de case ,unde regimul de inaltime este de P+M ,iar primaria ,care in loc sa vegheze la respectarea legii…prin spagarii din aceasta institutie, incalca chiar ea legea !!!

  2. a trecut cu modificari…..practic in zona se pot construi blocuri dar in regim de inaltime ponderat si la o distanta rezonabila de casele vecinilor mici …se mai pot construi fabrici dar numai pe un singur nivel…important este ca robu continua politica de densificare urbanistica browniana inceputa de predecesorul sau din salonta
    dupa ce m-am uitat putin prin sala am vazut ca boborul interesat de subiecte civice este format in permanenta din angajatii pmt de la dezvoltare, politia locala, finate, urbanism, asistenta sociala, cjt, consilieri, samd
    E bine ca e oameni multi la sedintele de consiliu ca asa pare ca e democratie, pare timisoreanului ii pasa

  3. „Interesele Timisoarei” e o formulare extrem de vaga . Sa inteleg ca s-a facut o cercetare complexa ce a aratat ce inlocuirea pepinierei cu blocuri este in interesul …. Timisoarei ? Asta in totala contradictie cu ce spun cei din zona ? Absurditan ?

  4. Nu s-a făcut nici o cercetare, oamenii nici nu au fost informați conform legii. Cetățenii au depus sute de reclamații cerând în esență să nu se aprobe P. U. Z. și să rămână zona verde tematic, cum a fost prevăzut în noul P.U.G. dar au fost ignorați de Primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.