Rectorul Universității de Vest din Timișoara, declarație ȘOC despre faptul că reformații...

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, declarație ȘOC despre faptul că reformații sunt mai bogați decât ortodocșii: „Reformații au fost învățați că păcatele li se iartă prin muncă. La noi – dacă te rogi”

5
DISTRIBUIȚI

pirtea

Abandonul universitar este o problemă cu care se confruntă mai toate universitățile din România, fie că sunt private sau de stat. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, consideră că unul dintre motivele pentru care tinerii renunță la o facultate este acela că nu au făcut alegerea potrivită, iar după un an de studii au realizat că nu li se potrivește o anumită facultate și au renunțat.

Tocmai de aceea, rectorul UVT consideră că sistemul educațional reformat este mult mai eficient decât cel ortodox, la fel ca cel din țara noastră. „Eu numesc sistemul educațional reformat mai eficient pentru că te testează până în clasa a VIII-a să vezi tu, ca persoană, la ce ești bun, ce ți s-ar potrivi, nu la ce vor părinții să te duci, la ce vor colegii”, explică Marilen Pirtea.

Mai mult, rectorul Universității de Vest din Timișoara, laudă nu doar sistemul educațional reformat, ci și pe reformați.


„Dacă analizăm un pic, constatăm că țările ortodoxe sunt cele mai sărace, iar cele reformate cele mai bogate. Asta pentru că în religia lor, reformații au fost învățați că păcatele le sunt iertate prin muncă. La noi, ortodocșii, se iartă păcatele dacă te rogi și stai și te rogi și spui «Dă, Doamne și ajută-mă». Ei fost învățați, de-a lungul timpului, că prin muncă li se iartă păcatele, nu prin rugăciuni și aducând ofrande”, a mai spus Marilen Pirtea.

5 COMENTARII

  1. Dom’ „prof”! Ar trebui sa-ti pui neuronii la treaba mai mult, pentru jobul pentru care esti platit, si sa-i lasi pe reformati si ortodocsi cu obiceiurile lor. Lasa tu ca nici ungurii, de altfel reformati majoritatea, nu dau pe afara de bogati ce sunt! Aia sunt mai curati ca au 7 purici pe ei, iar ortodocsii 9 purici. Halal mod de gandire de rector!!!

    • HAHA…!Ungurii majoritatea reformati??? Nu ai inteles nimic PPP…din ce zice Marilen Pirtea…Treaba cu neuronii e buna…numai ca judecand dupa comment-uri unii au doar unul singur…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.