ȘOCANT Nouă căprioare găsite moarte pe un câmp. Ce ipoteză au autoritățile

ȘOCANT Nouă căprioare găsite moarte pe un câmp. Ce ipoteză au autoritățile

0
DISTRIBUIȚI

caprioare-600x452

Nouă căprioare, despre care se presupune că au fost otrăvite, au fost găsite moarte pe un câmp. Descoperirea șocantă a fost făcută în după-amiaza zilei de ieri între localitățile Pecica şi Peregul Mic din județul Arad.

Autorităţile presupun că animalele au ingerat substanţe toxice de pe câmp, lucru care le-a provocat moartea, având în vedere faptul că pe trupurile lor nu au fost găsite urme de împușcare, scrie aradon.ro.

Terenul pe care au fost găsite cadavrele aparţine unui fond de vânătoare.


Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad împreună cu Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor (DSVSA) Arad au demarat cercetările în acest caz. „Ne-am deplasat la faţa locului, unde a fost efectuată cercetarea. La examinarea exterioară a leşurilor nu au fost constatate urme vizibile de violenţă. În continuare se efectuează verificări împreună cu reprezentanţii DSVSA”, a declarat pentru aceeași sursă agentul principal de poliţie Ovidiu Liber, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Animalele vor fi aduse la un laborator din Timişoara specializat în substanţe toxice unde vor fi efectuate analize pentru a se stabili ce substanţă au ingerat.

Peste 230 de căprioare au fost găsite moarte în perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012 pe terenuri agricole din mai multe zone ale județului Arad (între care localităţile Nădab și Dorobanţi). Timp de trei ani au fost efectuate cercetări în acest caz şi, în ciuda faptului că analizele de laborator au arătat că animalele au murit otrăvite iar gestionarii fondurilor de vânătoare au reclamat prejudicii de 250.000 de euro, dosarul căprioarelor a fost clasat.

Sursa Foto: aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.