Sorin Cociobea a contestat excluderea din PSD: „Această sancţiune a fost aplicată...

Sorin Cociobea a contestat excluderea din PSD: „Această sancţiune a fost aplicată în cel mai profund sistem totalitar posibil”. Cum încearcă să se disculpe

0
DISTRIBUIȚI

COCIOBEA02_resizeAşa cum promitea săptămâna trecută consilierul judeţean Sorin Cociobea a depus o contestaţie la decizia PSD Timiş de a-l exclude din partid. Vă reamintim că înainte de Paşti, Cociobea anunţa, după doar şase luni de apartenenţă la grupul PSD, că doreşte să rămână consilier independent. Mai exact, acesta explica faptul că prin decizia luată a scăpat de „cancerul politic PSD”.

În actul prin care contestă decizia de excludere Cociobea scrie că „această sancţiune a fost aplicată în cel mai profund sistem totalitar posibil, fără ca eu să fie citat, fără a mi se da dreptul la apărare.


Critica mea a fost clară, evidentă şi constructivă. Am atacat fără rezerve o politica investiţională profund greşită şi necinstită faţă de toţi plătitorii de taxe din judeţul Timiş şi nu partidul din care fac parte. Acţiunea mea a fost făcută cu scopul de a atrage atenţia asupra alocării fondurilor şi a investiţiilor dirijate de la nivel central doar către judeţele obediente din sudul ţării care participă cu mult mai puţine fonduri la bugetul consolidat. Fiind un partid de stânga cu vocaţie europeană nu putem aluneca atât de mult spre o stângă comunistă, cum de altfel mereu ni se reproşează”.

După ce atenţionează că îşi poate susţine argumentaţia cu cifre şi dovezi privind alocările bugtare, Cociobea susţine că nu înţelege de ce a fost nevoie să fie sancţionat pentru că şi-a exprimat o opinie. Consilierul judeţean conchide că documentul de exlcudere pe care l-a primit din partea PSD nu cuprinde temeiul de drept pentru care este sancţionat, ci doar articolele de procedură, că sancţiunea nu îi este comunicată astfel încât să se poată apăra, ci doar către conducerea PSD Timiş şi Consiliului Judeţean Timiş şi că pentru o singură faptă i se aplică două pedepse, respectiv retragerea sprijinului politic şi excluderea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.