Sorin Cociobea, dat afară din PSD: „Am fost exclus dintr-o organizaţie în...

Sorin Cociobea, dat afară din PSD: „Am fost exclus dintr-o organizaţie în care nu am fost acceptat”. Cum explică Sebastian Răducanu, preşedintele executiv al PSD Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

COCIOBEA02_resize

Consilierul judeţean Sorin Cociobea îşi anunţa, înainte de Paști, trecerea la statutul de consilier independent, declarându-se bucuros că a scăpat de „cancerul PSD”. Cu doar câteva zile înainte de sărbători un important mister apărea în ecuaţie. În vreme ce PSD Timiş anunţa excluderea lui Cociobea şi faptul că acesta îşi va pierde statutul de consilier judeţean, Cociobea rămânea liniştit citând din Legea 393/2004, actualizată, care la articolul 9 litera h spune că „aleşii judeţeni îşi pot pierde statutul prin h1) pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales”.

Astăzi, Cociobea a declarat pentru PRESSALERT.ro că „da, am primit decizia de excludere din PSD în data 9 aprilie. Dar am primit o decizie de excludere de la organizaţia PSD Timişoara unde nu am am fost acceptat. Voi urma paşii legali. Statutul spune că în termen de zece zile de la primirea comunicării pot contesta decizia de a fi exclus.


Mai ales că am fost exclus dintr-o organizaţie în care nu sunt membru”. Cât depre excluderea dinCJT, Ciociobea rămâne la fel de liniştit şi spune că „nu ştiu sub ce formă îmi vor retrage sprijinul politic. E o nebuloasă totală”. De cealaltă parte, preşedintele executiv al PSD Timişoara, Sebastian Răducanu, susţine că organizaţia pe care o conduce a urmat paşii legali.

„E dreptul domniei sale să conteste decizia de excludere. A fost exclus din PSD Timişoara pentru că noi am descoperit că el era primit într-o organizaţie locală, iar conform statutului organizația care l-a primit propune excluderea sa, după care actele merg către organizaţia superioară în ierarhia partidului, aici PSD Timişoara”, a spus Răducanu. Legat de acuzele lui Cociobea că ar fi fost dat afară fără să fie prezent, pesedistul susţine că este adevărat că statutul prevedea ca şi Cociobea să fie prezent la şedinţa de excludere.

„Din informațiile noatre fost contactat, dar nu a răspuns. Asta trebuie să vorbim cu secretarul nostru. Tehnic vorbind, noi am procedat conform statutului”, a mai spus preşedintele executiv al PSD Timişoara. Acesta a conchis că „problema e că domnul Cociobea a încălcat statutul partidului şi a fost exclus. Restul de declaraţii sunt strict sunt problemele dânsului, repet, poate să conteste decizia”.
Secretarul Consiliului Judeţean Timiş, Dănuţ Ardelean, susţine că nu a primit momentan o decizie de la Bucureşti privind modul în care trebuie să procedeze cu privire la excluderea lui Sorin Cociobea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.