Sorin Cociobea întoarce armele împotriva PSD, partidul de la care a solicitat...

Sorin Cociobea întoarce armele împotriva PSD, partidul de la care a solicitat „refugiu” după fuga din PDL. Cine e avocatul care îl ajută

0
DISTRIBUIȚI

COCIOBEA02_resize

Consilierul judeţean Sorin Cociobea a pornit un adevărat război împotriva PSD Timiş. După ce înainte de sărbătorile de Paşti acesta anunţa că va rămâne consilier judeţean independent declarându-se bucuros că a scăpat de „cancerul PSD”, acum acesta face tot posibilul să nu fie exclus din formaţiunea pe care a criticat-o condamnând politica guvermului Ponta de alocare a fondurilor în teritoriu.

După ce în urmă cu câteva zile Cociobea a depus o contestaţie la decizia PSD Timiş de a-l exclude din partid acesta a făcut un nou demers pentru a-şi asigura liniştea.


Consilierul a depus la CJT o hârtie prin care solicită ca cererea prin care PSD vrea suspendarea sa din funcţia de consilier judeţean să nu fie luată în discuţie până la soluţionarea conflictului dintre el şi PSD în instanţă.

Mai exact, Cociobea face referire la Legea 393 din 2004 revizuită, care spune că un consilier judeţean îşi poate pierde mandatul doar dacă partidul pe listele căruia a fost ales decide retragerea sprijinului politic. Practic, Cociobea lămureşte că el a fost ales pe listele PDL, astfel că denunţă petiţia PSD ca fiind neîntemeiată. În eventualitatea pierderii contestaţiei depuse către PSD Timiş, Cociobea spune că va acţiona în instanţă PSD. Astfel acesta îşi va putea păstra mandatul de consilier judeţean până la pronunţarea instanţei. Momentan nu a fost decisă o dată la care comisia PSD Timiş va discuta contestaţia lui Cociobea. Avocatul care îl va apăra pe Cociobea în procesul cu PSD este fiul fostului ministru al Agriculturii Valeriu Tabără de la PDL, Cosmin Tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.