Studenții timișoreni, în grevă japoneză. De ce vor purta banderole albe astăzi

Studenții timișoreni, în grevă japoneză. De ce vor purta banderole albe astăzi

0
DISTRIBUIȚI

protest studenti

Studenți de la Universitatea de Vest, dar și de la Universitatea Politehnica din Timișoara sunt alături de colegii lor din întreaga țară și s-au decis să poarte, astăzi, banderole albe. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) anunță intrarea în greva japoneză, ca avertisment pentru Parlamentul României și Ministerul Educației și Cercetării Științifice să facă demersurile necesare pentru schimbarea legii educației și creșterea participării studenților la alegerile de rectori. Prin urmare, studenții din mai multe centre universitare din țară, printre care și cel din Timișoara, vor purta banderole albe, inscripționate cu „25%”, pentru a atrage atenția „că vocea lor trebuie să conteze atunci când sunt aleși cei care conduc și dau direcțiile în universități”.

Concret, studenții solicită să le fie reacordat dreptul de a participa la procesul de alegere a rectorului în proporție de minim 25 % din totalul electoratului.

„Studenții sunt nemulțumiți de faptul că nu sunt consultați referitor la informațiile de multe ori învechite din cursurile pe care le primesc, că nu s-au mai făcut investiții în construirea de cămine și cantine noi, că nu au mai crescut bursele de câțiva ani de zile, că bursele sociale nu acoperă nici jumătate din cheltuielile minime de cazare și masă sau că universitățile percep o serie de taxe din ce în ce mai mari, unele dintre ele fiind chiar ilegale.


Studenții consideră că principala cauză a acestei situații o reprezintă faptul că vocea lor nu mai contează atunci când se aleg rectorii din universități, cei care propun strategiile și dau direcțiile în universități”, transmit reprezentanții ANOSR.

Mai mult, asociația studențească anunță că greva japoneză de astăzi este doar un avertisment pentru Parlamentul și Guvernul României. În cazul în care în următoarele două săptămâni legea educației nu va fi schimbată „ne vom întoarce din vacanță pregătiți să facem tot ce ne stă în putință pentru a arăta că universitățile trebuie să fie pentru studenți, nu invers”, avertizează Cristi Popescu, președinte ANOSR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.