Sute de motoclicliști străini așteptați la EnduroPanora 2015, o competiție destinată riderilor...

Sute de motoclicliști străini așteptați la EnduroPanora 2015, o competiție destinată riderilor care are loc în Ținutul Pădurenilor

0
DISTRIBUIȚI

motociclisti cancer

Peste 250 de motoclicliști, însoțiți de echipe tehnice și membri ai familiei, și-au anunțat participarea la la EnduroPanora 2015, o competiție destinată ridelor care are loc în Ținutul Pădurenilor, care are loc în perioada 1-3 mai, în județul Hunedoara. “La EnduroPanora 2015 sunt aşteptaţi aproximativ 250 de rideri însoţi de echipe tehnice şi membri ai familiei.Motocicliştii străini vin cu caravană, aşa că ne aşteptăm ca numărul lor să depăşească 600. Dacă până acum participanţii se înscriau la “profi” şi “hobby”, în acest an, pentru prima dată, avem trei clase – am introdus clasa “expert”, unde s-au şi înscris cei mai mulţi. Deocamdată”, spune unul din organizatorii EnduroPanora 2015 Paul Grecu. 1 Mai este prima zi de concurs. “Începem în forță. În prima zi sunt 30 de kilometri de străbătut pentru endurişti, iar traseul claselor se desparte de cinci ori.

Sâmbătă şi duminică, se merge pe 90 de kilometri şi traseul se desparte de zece ori.


La noi, nici la hobby nu este uşor. De exemplu, cine se dă, în România, doar două-trei ore pe săptămână nu va reuşi să ajungă la finalul cursei”, adaugă Paul Grecu. Şeful Clubului Haita consideră că acesta este unul dintre motivele pentru ca în concurs sunt foarte mulţi turişti străini. „Chiar 98% sunt străini! Cum aşa?! Păi, românii au pădurile şi munţii la îndemână, străinii în schimb fac mii de kilometri ca să stea trei zile în şa şi să dea de greu în concursul nostru. Vin la Ghelari de peste tot din Europa! Pot să vă spun că din Australia şi Africa nu avem pe nimeni, în rest avem aproape toate ţările”, spune directorul de concuras Felix Predescu. Secretariatul competiţiei este stabilit la Pensiuunea Panorama din Ghelari, unde este amenajată şi tabăra organizatorilor şi parcul moto păzit unde concurenţii îşi pot lăsa motocicletele la întoarcerea de pe traseu. Pentru clasa A, “profi”, numerele vor fi de la 1 la 100; pentru clasa B, “experţi”, numerele vor fi de la 101 la 300, iar, la clasa C, “hobby”, numerele vor fi de la 301 la 400. Startul competiţiei se va da vineri, 1 Mai de la ora 14,30, iar organizatorii apreciază că ziua de concurs va dura până la trei ore. Sâmbătă şi duminică, startul se dă dimineaţa, de la ora 9, iar timpul maxim de concurs este de opt ore. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 3 Mai, de la ora 16, când se împart premiile şi înmânează trofeele! “Terenul e în stare bună, spre uscat, dacă plouă, bine şi aşa! Dar cei care vin la noi sunt obişnuiţi şi cu noroaie şi cu vreme mai rea, chiar dacă noi sperăm să fie bine. Am comandat vreme caldă şi voie bună. Vă aşteptăm la baia de adrenalină!”, spune Felix Predescu. Spectatorii vor fi sfatuiți de organizatori unde să se așeze pentru ca să nu fie în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.