Timişoara, distincţie importantă din partea Adunării Europene pentru Afaceri din Oxford. Ce...

Timişoara, distincţie importantă din partea Adunării Europene pentru Afaceri din Oxford. Ce beneficii are urbea de pe Bega

0
DISTRIBUIȚI

catedrala mitropolitana centru timisoara(16)Titlu prestigios primit de Timişoara din partea Adunării Europene pentru Afaceri (EBA) din Oxford, Marea Britanie. Adunarea derulează un program de investiţii pentru sprijinirea creşterii rapide a oraşelor şi a regiunilor, precum şi de sporire a atractivităţii investiţionale .


Astfel, Timişoara a primit din partea britanicilor titlul de „Destinaţie Principală pentru Investiţii”.

Practic beneficiile pentru oraşul nostru includ suport managerial pentru proiectele de investiţii, organizarea summiturilor și întâlnirilor naţionale, regionale și internaţionale pentru afaceri în orașul nostru, atragerea atenţiei liderilor regionali și mondiali ai companiilor, instituţiilor bancare și financiare, companiilor de construcţii și comunităţilor de afaceri în vederea dezvoltării unor proiecte și implementării de programe pentru creșterea economic a orașului / regiunii.

Primarul Nicolae Robu a ţinut să arate că este foarte mulţumit de titlul primit, dar şi de modul în care Timişoara evoluează şi a sublinat faptul că municipalitatea nu a plătit niciun leu pentru ca urbea de pe Bega să primească această distincţie, ci doar a trimis nişte acte pe care britanicii le-au solicitat. Printre criteriile enumerate de Robu pentru evaluarea oraşului nostru se află „poziţionarea economică și geografică, potenţialul resurselor naturale, potenţialul economic, energia, transportul, infrastructurile sociale și industriale, resursele umane din regiune, nivelul de educaţie și accesul la sănătate, potenţialul în inovare, tehnică și știinţă, stabilitatea politică, portofoliul de programe de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung, mecanismele de protejare a investiţiilor, existenţa în regiune a unor preferinţe investiţionale, zone economice libere și teritorii cu prioritate de dezvoltare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.