Timişoreanul Joe Gaspar reprezintă România în cadrul unui prestigios festival internațional. Ce...

Timişoreanul Joe Gaspar reprezintă România în cadrul unui prestigios festival internațional. Ce nume mari mai participă la eveniment

0
DISTRIBUIȚI

joe gasparMuzicianul timişorean Joe Gaspar, fostul basist al trupei Quo Vadis, stabilit de câţiva ani în Canada, va reprezenta ţara noastră la RBC Ottawa Bluesfest, unul din cele mai importante festivaluri de pe teritoriul acestei ţări.

„Joe Gaspar şi-a început cariera de muzician profesionist în 1991 în Europa, şi a întreprins turnee şi a înregistrat albume alături de trupa sa Quo Vadis. După ce Joe s-a mutat în Canada, planul său a fost să continue cu muzica. În 2010 a fost invitat la RBC Bluesfest ca one man band, iar mai târziu a format Joe Gaspar Band. În vara anului 2012 trupa a înregistrat albumul «Move On», iar piesele «Shame», «The Years Go By» şi «Walking Blues» au fost difuzate pe posturi de radio din Canada şi SUA. Joe Gaspar Band a fost finalistă a concurusului «Road to Memphis» organizat de Ottawa Blues Society“, se spune în prezentarea oficială a festivalului.


Formaţia al cărei lider este timişoreanul Joe Gaspar va cânta pe 12 iulie pe scena acestui festival, care mai cuprinde printre altele recitaluri cu Chance The Raper, Kanye West, Iggy Azalea, Future Islands, Lynyrd Skynyrd, De La Soul, Gaslight Anthem, Run the Jewels, Canned Heat, Dropkick Murphys, Milky Chance, Deep Purple, Simple Plan sau Weird Al Yankovic.

Anul trecut, s-a lansat cartea lui Doru Ionescu intitulată “Poveşti cu cântec din diaspora – 100 de români şi aventurile lor muzicale”, în tandem cu discul „Muzici din diaspora – discul emigranţilor“, produs de Soft Records. Cele o sută de portrete conţinute de carte au fost exemplificate parţial pe un CD care cuprinde 18 piese, două dintre ele fiind realizate de muzicieni timişoreni aflaţi peste hotare. E vorba de piesa trupei Abra – „Străin printre străini” şi Joe Gaspar Band – „Alone”. În prezentarea pieselor incluse pe acest CD, despre Joe Gaspar se spune că e „cea mai bună voce românească masculină de blues a prezentului, fostul basist al grupului timişorean Quo Vadis, s-a stabilit în Canada. După mai multe variante de trupe, în care a cântat şi la orgă (şi pe care nu le-a abandonat), Joe are propriul său trio cu care cântă în primul rând compoziţiile proprii: Jamie Young – chitară şi Steve Dupont – tobe“.

Formaţia timişoreană Quo Vadis a luat naştere în 1991 şi a participat la o serie de festivaluri din ţară şi străinătate, printre evenimentele la care au luat parte numărându-se şi un concert în cadrul celebrului festival Sziget din Budapesta în anul 2000.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.