Tinerii pasionați de film, invitați să se înscrie la Tres Courts 2015....

Tinerii pasionați de film, invitați să se înscrie la Tres Courts 2015. Ce premii pot câștiga

0
DISTRIBUIȚI

tres courts

Institutul Francez face înscrieri pentru selecţia filmelor de foarte scurt metraj pentru festivalul internaţional de film „Très Courts” România, până în data de 6 aprilie. Filmuleţele care pot participa la această competiţie trebuie să aibă maxim trei minute (în afară de titlu şi generic), în care să surprindă, să provoace râsul sau reveria, să emoţioneze, libertatea de expresie a realizatorilor acestora fiind totală. Ei au posibilitatea de a spune multe în imagini puţine, de la ficţiune la documentar, animaţie sau clip, şi rămâne la latitudinea spectatorilor continuarea poveştii, după fantezia fiecăruia.

Fondat în 1999 de un grup de parizieni, evenimentul a însoţit apariţia unui nou tip de echipament – în special camere video digitale – oferind o platformă de expunere a acestor filme de tip haiku într-o vreme în care nu existau actualele posibilităţi de a naviga pe internet.


În anii următori, festivalul s-a răspândit în întreaga lume, devenind o competiţie internaţională.

Festivalul românesc a debutat în 2007, competiţia propunându-şi descoperirea şi promovarea tinerelor talente care au trei minute la dispoziţie pentru a surprinde şi seduce juriul. Din marea diversitate audiovizuală internaţională, cu puternice accente locale, acesta va alege cele mai reuşite filme. Vor fi selectate în jur de 20 de filme care vor fi proiectate pe ecranele din România alături de celelalte secţiuni ale festivalului (selecţiile Internaţională, „Familie” şi „Parolles des Femmes”).

Favoritul juriului va fi recompensat cu un smartphone oferit sposnorul festivalului, iar realizatorul celui mai bun film scurt cu tematică francofonă va primi din partea Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei un premiu de 250 de euro. Premiul publicului va fi decernat în mod democratic: în oraşele participante, spectatorii vor primi buletine de vot pentru selecţia românească şi pentru cea internaţională, pentru a desemna filmul favorit. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe site-ul festivalului Très Courts. Proiecţiile filmelor vor avea loc între 5 şi 14 iunie, festivalul timişorean fiind programat în data de 11 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.