Toate cele 21 de spitale din Timiș, în contract cu Casa de...

Toate cele 21 de spitale din Timiș, în contract cu Casa de Sănătate în acest an. De ce pacienții nu ar mai trebui puși să cumpere NIMIC pe perioada cât sunt internați

0
DISTRIBUIȚI

spital (1)

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș anunță că a reușit să finalizeze procesul de contractare cu toate cele 21 de spitale din județ, pentru acest an. Mai mult, pentru a veni în sprijinul asiguraților, reprezentanții instituției spun că s-au alocat fonduri suficiente spitalelor cu scopul de a asigura o bună desfășurare a actului medical. Prin urmare, bugetul alocat spitalelor din județul Timiș este mai mare față de cel din anul precedent.

„Considerăm că fondurile spitalelor sunt suficiente pentru ca pacienţii să nu fie obligaţi să-şi cumpere, pe perioada internării, medicamente sau materiale sanitare. Ca exemplu, în acest sens stă şi bugetul alocat spitalelor pentru perioada ianuarie-octombrie 2015, suma fiind de aproximativ 309.910.000 lei, comparativ cu bugetul alocat spitalelor în 2014 de 307.531.000 lei, în anul 2013 de 297.528.975 lei, în 2012 de 241.628.946 lei”, a declarat Victor Dumitraşcu, președintele CJAS Timiş.

CJAS Timiș mai anunță că, pentru o gestionare eficientă a bugetului alocat și pentru a preîntâmpina utilizarea nerațională a fondurilor alocate, a procedat la elaborarea unui model de declarație ataşat obligatoriu la foaia de observaţie, care trebuie completat de toţi pacienţii internaţi.


În această declarație, bolnavii specifică dacă pe perioada internării au achiziţionat din buzunarul propriu medicamente, materiale sanitare sau au plătit investigaţii paraclinice. Totodată, reprezentanții CJAS Timiș le atrag atenția managerilor de spitale să gestioneze eficient fondurile alocate.

„Astfel, spitalele au obligaţia de a garanta dreptul pacienţilor de a beneficia în mod gratuit, pe întreaga durată a internării, de toate serviciile medicale necesare pentru tratarea afecţiunilor de care suferă, (medicamente, materiale sanitare, servicii medicale paraclinice, etc.) şi de a rambursa acestora eventualele cheltuieli suportate pe perioada spitalizării”, mai transmite CJAS Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.