Trei persoane, printre care și un fost realizator de emisiuni sportive, reţinute...

Trei persoane, printre care și un fost realizator de emisiuni sportive, reţinute de procurorii DIICOT pentru trafic de minori sau act sexual cu minori şi proxenetism UPDATE Decizia magistraților

0
DISTRIBUIȚI

comisari in duba

Trei persoane printre care un fost realizator de emisiuni sportive la o televiziune locală din Valea Jiului, județul Hunedoara, au fost reţinute astăzi şi urmează să fie prezentate Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de minori sau act sexual cu un minor şi proxenetism, fiind bănuite că ar fi determinat eleve de liceu cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani să se prostitueze. Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei persoane, un adolescent de 17 ani pentru trafic de minori, şi doi bărbaţi de 60 şi 61 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi proxenetism, în urma unor percheziții în 15 locații din Valea Jiului. “În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu toamna anului 2014, inculpatul P. M. G., minor în vârstă de 17 ani, a recrutat două minore cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, eleve ale unor unităţi şcolare de pe raza municipiilor Lupeni şi Vulcan şi care proveneau din familii dezorganizate, în scopul exploatării sexuale.

Inculpatul folosea metoda loverboy. dezvoltând o dependenţă emoţională victimelor, iar ulterior le determina să practice prostituţia, sumele de bani obţinute de acestea fiind însuşite de către acesta. De asemenea, inculpatul le ameninţa că în situaţia în care victimele nu obţineau anumite sume de bani din activitatea de prostituţie, urma să le denunţe părinţilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis astăzi de DIICOT. Potrivit sursei citate, bărbaţii de 60 şi 61 de ani sunt bănuiţi de act sexual cu un minor şi proxenetism.

“Cu privire la inculpaţii F.T ( 61 ani ) şi N.G ( 60 ani ) există suspiciunea rezonabilă că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au săvârşit mai multe infracţiuni de proxenetism în formă agravantă, respectiv act sexual cu un minor.


Aceştia au determinat un număr de 3 persoane de sex feminin cu vârstele cuprinse între 14 şi 15 ani, să practice prostituţia, pe raza minicipiului Petroşani. Inculpaţii puneau la dispoziţia victimelor o garsonieră şi, totodată racolau clienţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu victimele minore. Sumele obţinute de către acestea erau însuşite de inculpaţi. De asemenea, inculpaţii au întreţinut, raporturi sexuale cu minorele, deşi cunoşteau faptul că acestea sunt eleve de şcoală generală”, se mai arată în comunicatul DIICOT. Potrivit unor surse judiciare unul dintre cei trei, Telus Frigescu, de 61 de ani, a fost până în luna aprilie realizator de emisiuni sportive la un post local de televiziune din Valea Jiului. Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Trinunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a fost efectuată de procurorii DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul I.P.J. Hunedoara.

UPDATE Judecătorii Tribunalului Hunedoara au respins propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara şi a decis ia măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile faţă de trei inculpați, printre care și un fost realizator de emisiuni sportive la un post local de televiziune din Valea Jiului, cercetați pentru trafic cu minori sau act sexual cu minori şi proxenetism. De asemea, magistrații au decis ca inculpații să nu ia legătura unii cu alții, sau cu victimele și să nu părăsescă domiciliul decât cu încuvințarea instanței și atunci când sunt chemați pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.