Universitatea de Vest din Timișoara, printre cele patru instituții de învățământ superior...

Universitatea de Vest din Timișoara, printre cele patru instituții de învățământ superior din România care au intrat în Topul Internațional al Universităților

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest

Patru instituții de învățământ superior din România, printre care și Universitatea de Vest din Timișoara, au intrat în Clasamentul Internațional al Universităților pe Specializări 2015. QS World University Rankings by Subject 2015 a analizat performanțele universităților pe 36 de discipline – specializări, iar în top apar și cele patru universități din România, toate la disciplina Limbi Moderne.

Cele patru instituții de învățământ superior din România care s-au înscris pentru a le fi analizată activitatea și care au intrat în clasament sunt: Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În 2014, doar o universitate din România a ajuns în top 200 specializări, și anume Universitatea de Vest din Timișoara, specializarea Limbi Moderne.


„Pentru a face parte din clasamentele QS, universitățile trebuie să ofere informații și documente privind activitatea lor academică. În România, cele patru universități au transmis aceste informații și au reușit să ajungă pe diferite poziții la aceste discipline, iar celelalte universități invitate fie nu au răspuns, fie nu s-au încadrat în pragul de publicare”, au declarat pentru Hotnews reprezentanții Quacquarelli Symonds.

În același clasament, primul loc este ocupat de Harvard și MIT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.