VERDICT pentru doctorii anchetați în cazul unui copil născut fără picioare și...

VERDICT pentru doctorii anchetați în cazul unui copil născut fără picioare și fără o mână. Ce a decis Colegiul Medicilor

0
DISTRIBUIȚI

bebelus_spital

Acum doi ani, o familie afla la nașterea celui de-al doilea copil că micuțul are mari probleme de sănătate, asta deși pe tot parcursul sarcinii medicii care au avut-o pe mamă în grijă au asigurat-o că totul este în regulă.

Membrii Comisiei de disciplină din Colegiului Medicilor Hunedoara au decis sancţionarea cu mustrare a medicului Cristina Mustocea, de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, care a făcut trei ecografii într-un cabinet privat, fără să observe că fătul nu avea gambe şi antebraţul drept, şi a exonerat-o pe medicul Sidonia Fabiş, de la aceeaşi unitate sanitară, care a urmărit sarcina mamei, în cazul copilului care acum are un an și opt luni.

„Unul dintre medici a fost sancţionat cu mustrare, iar pentru celălalt s-a stins acţiunea disciplinară.


Nu vă pot reda în amănunt care a fost motivarea comisiei (…), s-au găsit deficienţe în actul medical, respectiv ecografiile efectuate de către medicul sancţionat”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Hunedoara, medical Mircea Artean.

Decizia a fost contestată de către părinţii copilului, acum în vârstă de un an şi opt luni, dar şi de medicul sancţionat cu mustrare. Contestaţiile vor fi discutate de Comisia Superioară de Disciplină din Bucureşti.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.