Vestul României are propria delegaţie la Bruxelles. Vezi ce a făcut Ştefan...

Vestul României are propria delegaţie la Bruxelles. Vezi ce a făcut Ştefan Popa Popa’s în centrul capitalei Belgiei

1
DISTRIBUIȚI

DSC00287

Vestul României are, de astăzi, propria delegaţie pe lângă Uniunea Europeană, iniţiativa aparţindu-le europarlamentarilor PSD Victor Negrescu şi Emilian Pavel. Delegaţia Transilvaniei, Crişanei, Banatului şi Maramureşului pe lângă Uniunea Europeană are ca principal scop promovarea zonei de vest a României la Bruxelles „după modelul regiunilor din Franţa, Italia sau Spania, provinciilor din Polonia sau landurilor din Germania care au o reprezentare directă la nivelul instituţiilor europene”, dar şi de a sprijini administraţiile locale în contactul cu instituţiile europene sau de a furniza informaţii potenţialilor investitori.


„Zona de vest a României are un potenţial cultural, turistic şi economic care trebuie fructificat. O prezenţă mai sporită a regiunilor din România la Bruxelles poate să ajute la o creştere a vizibilităţii ţării noastre”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu. Colegul său, Emilian Pavel a susţinut că „printr-un proces permanent de informare vor creşte automat şi şansele regiunilor noastre de a atrage fonduri europene direct de la Bruxelles”.

Lansarea oficială a delegaţiei a fost punctată în mijlocul Bruxelles-ului printr-un festival al tradiţiilor din vestul României. De la Festivalul primăvara românească nu au lipsit costumele populare tradiţionale, buciumul moţilor, pălinca maramureşenilor, tradiţionalii mici şi sarmalele. Cel mai căutat stand şi cel mai aglomerat a fost cel al Consiliului Judeţean Timiş unde maestrul Ştefan Popa Popa’s a făcut caricaturi gratis celor veniţi să vadă evenimentul românilor. S-a stat la coadă zeci de minute pentru un portret în tuşa inconfundabilă a campionului mondial la caricatură viteză. La festival au venit pe lângă localnici şi foarte mulţi români care acum locuiesc şi lucrează în capitala Belgiei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.