VIDEO ȘOCANT Cum sunt sacrificați, ilegal, mieii în România

VIDEO ȘOCANT Cum sunt sacrificați, ilegal, mieii în România

0
DISTRIBUIȚI

mielOrganizația VIER PFOTEN a lansat un apel către autorități, demascând practicile ilegale privind sacrificarea mieilor de Paște.


Animalele sunt ținute în condiții improprii, apoi sunt ucise fără asomare. Ele sunt ucise prin tăierea gâtului, ceea ce le aduce într-o stare de agonie de aproximativ 10 minute, timp în care le sunt tăiate picioarele și li se pompează aer sub piele. Toate aceste practici „tradiționale” românești contravin reglementărilor UE.

„Aceste informații sunt șocante, știind că este ilegal și că există dotări specifice menite să elimine această imensă suferința a animalelor sacrificate”, punctează Veronica Tulpan, directorul de programe al asociației.

Multe piețe au fost închise în urmă controalelor din partea autorităților pentru Unii producători au improvizat abatoare ilegale în curțile caselor.

VIER PFOTEN face apel la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor să ia măsurile care se impun legate de sacrificarea mieilor de Paște, fără asomare și în condiții improprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.