24 de persoane din mediul rural au absolvit cursuri GRATUITE de calificare...

24 de persoane din mediul rural au absolvit cursuri GRATUITE de calificare la CCIAT. Cum au reușit să își găsească deja un job unii dintre cursanți

0
DISTRIBUIȚI

targjoburitimisoara

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, partener coordonator al proiectului ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a finalizat în data de 13 mai 2015 unul dintre cursurile gratuite de calificare și formare din cadrului proiectului, și anume cel de Agent de curățenie clădiri și mijloace de transport care s-a desfășurat în satul Urseni aparținător comunei Moșnița Nouă, partener în proiect.

Este un curs de calificare de 3 luni care se adresează persoanelor care doresc să lucreze în domeniul serviciilor de curățenie, la care au participat atât persoane necalificate angajate ca persoane de îngrijire în instituțiile publice de la sat (scoală, primărie, centre de zi etc.), șomeri care doresc să se angajeze sau persoane care vor să își înființeze propria afacere în domeniu. Calificarea este recunoscută la nivelul Uniunii Europene și permite angajarea ca și persoană calificată în domeniul curățeniei în orice stat european.

La acest curs s-au înscris un număr de 24 de persoane, iar în cursul zilei de 13 mai, au susținut examenul final, în urma căruia au primit diplome avizate de Ministerul Muncii care le atestă competențele și care sunt recunoscute pe plan european.

“A fost un curs foarte interesant, am făcut chiar și practică, am făcut curățenie, ne-au arătat utilajele, ne-au învățat cum să le folosim corect.


Cred că mă va ajuta, orice diplomă contează și cred că îmi voi găsi mai ușor un loc de muncă, în plus diploma este valabilă în toată Uniunea Europeană”, a declarat Adriana Dume din Moșnița Veche.

Toți participanții la curs s-au declarat încântați de ceea ce au învățat și consideră că diplomele obținute  îi vor ajuta să-și găsească mai ușor un loc de muncă. Unii dintre participanții la curs au găsit deja un serviciu, încă din perioada de derulare a acestuia.

“Mi-am găsit deja de lucru, chiar în perioada cursului. Sunt mulțumită de acest curs pe care l-am făcut, chiar aici în sat mi-am găsit de lucru, ceea ce este foarte bine că nu trebuie să fac naveta, aranjez marfa într-un magazin și fac curățenie”, a spus Kanaraș Corina, o tânără din Urseni.

În perioada următoare, CCIA Timiș va relua organizarea cursurilor gratuite de formare profesională și calificare în domenii non-agricole, respectiv: Competențe antreprenoriale (75 persoane); Competențe IT (48 persoane); Operator introducere, validare și prelucrare date (24 persoane); Lucrător în comerț (24 persoane). Cursurile de vor avea loc la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timișoara și în comuna Moșnița Nouă.

La aceste cursuri se pot înscrie persoane inactive, șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, cu proritate femei și tineri, manageri şi angajaţi de firme din domenii non-agricole, cu domiciliul în mediu rural.

Absolvenții cursurilor de calificare vor primi subvenții cât și sprijin pentru angajare din partea CCIAT care a inițiat discuții cu firme care au nevoie de asceste meserii și cu agenții de recrutare. De asemenea, experții CCIAT oferă, gratuit în cadrul proiectului, consiliere privind orientarea în carieră

Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă” vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, în contextul asigurării unui suport eficient şi de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare în activităţi non-agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.