„Avant Brâncuși”, la Timișoara. Unde și când puteți vizita expoziția FOTO

„Avant Brâncuși”, la Timișoara. Unde și când puteți vizita expoziția FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Înainte de Brâncuși au fost țăranii. Iar după el au rămas aceleași piese deosebite pe care arhitectul timișorean Mihai Corneliu Donici le (re)descoperă acum. În perioada 26 mai – 18 iunie 2015, Institutul Francez din Timișoara (bd. C.D.Loga nr.46) găzduiește expoziția „Avant Brâncuși [brɨnkuʃi]”, care prefigurează lumea formelor brâncușiene într-un melanj cultural româno-francez.

etnosculptura„Brâncuși este artist francez de origine română, cum se afirmă în spațiul cultural francez, sau este artist român afirmat în atmosfera fertilă a începutului de secol XX din Paris? Artefacte din cultura populară românească, obiecte de lemn care și-au pierdut utilitatea, dar păstrează urma meșterului, șlefuite în zeci de ani de folosire, sunt asamblate sau puse în situația de a prefigura lumea formelor brâncușiene, prin tehnica «ready made»”, argumentează artistul.

IMG_0413Proiectul cultural ”Etnosculptura” se află la al patrulea eveniment public, după expozițiile ”Înainte de Brâncuși” (Galeria Triade, 2013), ”10 Meșteri” (Filarmonica Banatul, 2014) și ”Mecanismele nedescoperite de Leonardo” (Galeria Pygmalion 2014).

În spirit brâncușian, suportul lucrării face parte din compoziție și este creat din bârne de lemn salvate din cazarma Iosefina.


Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri între orele 10.00 – 20.00, precum și sâmbăta, între orele 10.00 și 14.00.

În iunie 2015, expoziția ”Avant Brâncuși [brɨnkuʃi]” va fi itinerată la Muzeul de Artă Târgu-Jiu, Centrul Cultural Constantin Brâncuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.