Călin Popescu Tăriceanu, la Timișoara, despre noul PNL: „Jigniri, etichetări, invective,...

Călin Popescu Tăriceanu, la Timișoara, despre noul PNL: „Jigniri, etichetări, invective, politică de mahala tipică pentru Băsescu şi PDL” GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


p>tariceanu la timisoara plr (7)

Președintele Senatului și al Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prezent astăzi la Timișoara, la celebrarea a 140 de ani de la înființarea PNL în România. În mare parte, discursul susținut de acesta la conferința de presă de la sediul PLR Timiș a fost orientat înspre PNL sau, mai exact, înspre a critica decizia PNL de a fuziona cu PDL.

Tăriceanu a declarat că „orientarea ideologică nu mai este una de factură liberală, prin apartenenţa la PPE. PNL, aşa cum este astăzi, nu mai are legătură cu ceea ce era PNL, chiar dacă încearcă să se revendice ca şi continuator al partidului Brătienilor. PNL este PDL, continuatorul partidului oamenilor care sunt la cârma lui Traian Băsescu. Vorbesc de modul în care sunt abordate temele, cu populism și demagogie, şi am avut zilele trecute exemplificarea cea mai bună cu modul în care au tratat alocaţia pentu copii”.

Șeful PLR a subliniat că noul discurs al PNL implică folosirea de „jigniri, etichetări, invective, politică de mahala tipică pentru Băsescu şi PDL. Asta este astăzi PNL, a coborât foarte mult şi probabil că cei care sunt la conducere, Gorghiu şi Predoiu, au avut un profesor foarte bun, Băsescu, pe care au găsit de cuviinţă să îl copieze. Agenda politică este anti-liberală. (…) PNL vorbeşte de mai multe arestări şi se bucură când vede oameni încătușaţi la TV, asta nu are legătură cu liberalismul”.

Tăriceanu a mai criticat și modul în care legile de tip Big Brother au fost elaborate, dar și reacția PNL vizavi de noul Cod Fiscal, subliniind că deși inițial PNL a fost speriat de scăderea taxelor, membrii formațiunii au sfârșit prin a critica faptul că TVA nu a fost scăzut sub 20%. Cât despre scopul PLR, Tăriceanu a sublinait că formațiunea pe care o conduce nu va purta o luptă pentru legitimitate cu PNL și că se va axa pe respectarea principiilor liberalismuli pur.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.