Caravana DocuArt ajunge la Timișoara. Când începe maratonul nocturn de proiecții documentare

Caravana DocuArt ajunge la Timișoara. Când începe maratonul nocturn de proiecții documentare

0
DISTRIBUIȚI

A3-docuart-TMCaravana DocuArt cu filme documentare Made In RO ajunge la Timișoara@StudentFest. Intrarea este liberă. Timp de două nopți, în mansarda Facultății de Arte și Design (strada Oituz nr. 4), de la ora 23,00, se văd cele mai tari filme documentare produse în România. Vineri de la ora 23 și sâmbătă (de Noaptea Muzeelor), de la aceeași oră. „Venim la Timișoara cu premiate la București Docuart Fest 2014, singurul festival dedicat exclusiv filmelor documentare românești”, spune Daniela Apostol, director Docuart Festival.

Docuart este singurul festival de film documentar exclusiv românesc și are loc la București în fiecare toamnă. Caravana, o inițiativă Docuart, promovează filmul documentar autohton și tinerii regizori. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), iar la nivel local cu sprijinul Osut Timisoara. (Organizatia Studentilor din Universitatea Timisoara) și al Turn Cultural Association, sub egida StudentFest.

PROGRAM PROIECȚII

Vineri, 15 mai

23:00 „Iulian”, R: Alexandru Mironescu, 2014

Documentarul prezintă portretul unei existenţe fără rădăcini. Iulian se hotărăşte să fugă. Ajuns in Bucureşti, consecinţele deciziei luate nu intârzie să apară. Odată cu ele apar noi prieteni, care nu ezita sa-şi implice familiile în încercarea de a-l ajuta.


Va reuşi Iulian să-şi atingă scopul?

23:15 „Vibrația”, R: Germain Kanda, 2013

“Ne înconjoară și mai mult decât atât ea există în interiorul nostru.” O expunere a fenomenului vibraţiei pornind de la teoria fizică și descris prin variatele sale modalităţi de manifestare și percepţie, prin instrumente muzicale, voce umană, dans, stări sau chiar materie. O trecere captivanta prin lumea noatra fizica si spirituala.

23:35 „Sorin Chifiriuc: compromis”, R: Alexandru Badea

Sorin Chifiriuc, una dintre cele mai reprezentative figuri ale muzicii underground românesti, vorbeşte, printre multe alte lucruri, despre viaţa lui personala şi cariera muzicală. (2013)

Sâmbătă, 16 mai

23:00 „O altă zi a omenirii”, R: Alexandru Vlad, 2014

Filmul prezintă terifianta poveste trăită de Charles Wratto, un fost copil soldat al Războiului Civil din Liberia, Africa. Acesta, printr-un colaj alcătuit din diferite memorii, construiește imaginea războiului ale cărui cicatrici se răgăsesc și astăzi în sufletele victimelor.

23:20 „George”, R: Alexandra Coca-Cozma, 2014

Prezintă povestea unui copil de 12 ani, nevăzător, inteligent şi pianist talentat. Iubeşte cu tot sufletul ceea ce face, iar filmul prezintă unul dintre cele mai importante momente din viaţa lui, respectiv participarea la un concert alături de o formaţia, Voltaj.

23:40 „Afacerea Tănase”, R: Ionuţ Teianu, 2013

Filmul este reconstituirea celebrei afaceri de spionaj numită de presa franceză „Afacerea Tănase” (Paris, 1982). Personajele principale – disidenţii Virgil Tănase şi Paul Goma, spionul Matei Haiducu – participă la reconstituire prin mărturii actuale sau din epocă, susţinuţi de relatările unui fost director adjunct al serviciului francez de contrainformaţii. Intriga politică din fundalul afacerii este ilustrată de conflictul dintre preşedinţii François Mitterrand şi Nicolae Ceauşescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.