Ce a decis instanța în cazul lui Georgică Cornu și a celorlalți...

Ce a decis instanța în cazul lui Georgică Cornu și a celorlalți inculpați din dosarul în care au fost ridicați de DIICOT

1
DISTRIBUIȚI

CORNU RETINUT01_resize

Tribunalul Mehedinți a judecat astăzi solicitarea DIICOT de arestare a lui Georgică Cornu, a șoferului său și a fostului său asociat Lucian Caraiman. Ieri, Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi au descins, din nou, la din nou la locuinţa omului de afaceri Georgică Cornu. Cornu este acuzat că prin grupul său de firme a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ trei milioane de euro prin metoda clasică – înregistrarea în contabilitate de facturi primite de la firmele ţiganilor din Strehaia, în urma cărora au fost decontate operaţiuni comercial ireale.


Ulterior plăţilor, banii erau scoşi din conturi şi se întorceau la Cornu, ţiganii oprindu-şi un procent din valoarea facturii. În urma audierilor, Georgică Cornu a fost reținut ieri pentru 24 de ore, alături de șoferul său și de Lucian Caraiman.

Astăzi, după deliberări Tribunalul Mehedinți a decis, în cazul lui Georgică Cornu arestarea la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, în cazul celorlalți hotărând cercetarea în libertate sub control judiciar. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată, hotărârea finală urmând să fie luată de Curtea de Apel Craiova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.