Ce pedepse au primit artizanii tunului imobiliar Radisson. Vezi ce s-a întâmplat...

Ce pedepse au primit artizanii tunului imobiliar Radisson. Vezi ce s-a întâmplat cu dosarul în cazul fostului şef al Gărzii Financiare Timiș

0
DISTRIBUIȚI

ionel olari adevarul

Cea mai mare țeapă imobiliară din Banat avut un ultim capitol la Curtea de Apel București, unde magistrații au emis sentința finală în dosarul escrocilor de la Radisson, care au înșelat zeci de oameni de la care au încasat pentru apartamente care nu au fost construite niciodată. Surpriza din acest dosar este achitarea fostului șef al Fiscului, Ionel Olari, și a fiului său, Răzvan Olari, relatează cetateanul.ro.

Potrivit avocatului Florin Kovacs, care îi reprezintă pe păgubiții din dosarul Radisson, în cazul fostului șef al Fiscului, Ionel Olari și a fiului său, Răzvan, dosarul a fost disjuns, urmând să se judece în continuare apelul la Curtea de Apel București.

Acum doi ani, Tribunalul Bucureşti a dat sentinţa în dosarul ţepei imobiliare Radisson, în care procurorii DNA i-au acuzat pe Andreas Nadasdy, Ciprian Nistor şi Dumitru Cojocariu că, în perioada februarie 2005 – ianuarie 2008, au pretins că sunt dezvoltatori imobiliari şi au indus în eroare mai mult de 100 de persoane cu care au încheiat 109 contracte ce vizau construcţia şi vânzarea unor apartamente în Timişoara.


Prejudiciul stabilit de procurorii anticorupţie a fost calculat la aproape trei milioane de euro.

Fostul şef al Gărzii Financiare Timiş, Ionel Olari, a fost acuzat că i-a protejat pe patronii de la Radisson, în schimb primind diverse sume de bani direct sau prin intermediul fiului său Răzvan. Alături de patronii de la Radisson, fostul şef al Gărzii Financiare Timiş a fost arestat preventiv în perioada 18.11.2009 – 08.01.2010. Gheorghe Stanciu şi Dumitru Mareş au fost acuzaţi de mărturie mincinoasă deoarece, în calitate de martori, ar fi încercat să îi inducă în eroare pe procurorii DNA afirmând că Ionel Olari şi fiul său ar fi achitat diverse sume de bani lui Ciprian Nistor în schimbul unor excursii în străinătate. Nistor Ciprian a fost găsit vinovat pentru cele 50 de infracţiuni de care a fost acuzat şi condamnat la zece ani de închisoare, Nadasdy Andreas a fost condamnat, în primă instanţă, la pedeapsa finală de opt ani de închisoare, iar Cojocariu Dumitru la şase ani de puşcărie, aceştia fiind obligaţi şi la despăgubiri către părţile civile din dosar.

Conform sursei citate, după judecarea dosarului la Curtea de Apel București, pedeapsa lui Nadasdy a fost menținută la opt ani, iar pedeapsa a fost redusă în cazul lui Ciprian Nistor de la 10 la opt ani pentru că i-a ajutat pe procurorii DNA într-un alt dosar. Păgubiții escrocilor de la Radisson trebuie să își primească banii înapoi, Nadasdy și Nistor fiind obligați să le achite zecilor de clienți țepuiți sume cuprinse între 10.000 și 140.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.