COMEDIE în plenul CJT, pe tema finanțării Catedralei Mântuirii Neamului. Cum s-au...

COMEDIE în plenul CJT, pe tema finanțării Catedralei Mântuirii Neamului. Cum s-au duelat aleșii cu mărimea credinței VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

bojin si patriarhu01_resize

Discuţii amuzante astăzi în plenul Consiliului Judeţean Timiş, unde aleşii județeni au votat astăzi alocarea a 100.000 de lei pentru Catedrala Mânturii Neamului, bani alocați în luna februarie și repartizați abia acum. Consilierul PNL, Mihai Bojin, a atenționat că „consider că este sarcina credincioșilor de a-și construi clădirile de cult, chiar dacă este vorba de Catedrala Mântuirii Neamului consider că ar fi un exemplu foarte bund dacă ați începe un tabel și a-ți da din buzunarul propriu. Este frumos să împărțim bani pentru lucruri necesare, dar nu din banii noștri”.

Șeful CJT, Titu Bojin, a replicat că „nu te-am auzit la ședința din februarie când am dat bani la cultul baptist. Bugetul ăsta nu e adus de consilierii județeni sau din curte de la Remeta. (…) E prima dată când CJT începând cu 2012 acordă bani tuturor cultelor din județul Timiș. Nu s-a mai întâmplat niciodată lucrul ăsta”.

Liberalul Bojin a insistat că „haideți să dăm un exemplu noi, să vedem cât este de simplu să punem noi bani din buzunarul nostru”.


Șeful CJT a completat că „eu țin neaparat pentru că ești tizul meu, dacă vrei eu te las pe locul I, nu mă deranjează”. După ce Mihai Bojin a replicat că nu are aceleași venituri ca și șeful său, președintele CJT a spus că „credința nu diferă, depinde cât e de mare în suflet sunt oameni care merg la biserică și au pensie de 300 de lei și care au sute de mii venituri și nu se duc deloc”.

Mihai Bojin a mai completat că „vreau să vă spun un lucru, nu puteți să spuneți că banii vin de la guvern din taxe colectare de la cetățean care și el este interesat ca banii să rămână în județ”. Consilierul PNL, Adrian Pășcuță spus că Patriarhul este cetățean de onoare a județului și că banii ar trebui alocați. Pesedistul Adrian Pau a spus că „mă simt ca imediat după alegeri și eu cunosc la fel de bine problemele bisericilor din Timiș Aș putea să vă fac o listă foarte mare. (…) Eu cred că acuma discutăm de un proiect de o altă angvergură. Cred că putem să trecem spre cealaltă parte și să fim umani, nu oamenii pe care toți îi arată cu degetul şi să gândim spre prosperitatea noastră, ar trebui să gândim și spre prosperitatea celor care ne-au ales”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.