Concertul LEGENDAREI trupe Pro Musica le-a adus pușcăriașilor din Timișoara ocazia de...

Concertul LEGENDAREI trupe Pro Musica le-a adus pușcăriașilor din Timișoara ocazia de a vedea viața altfel. Ce mesaj au vrut să le transmită muzicienii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-842490673">

promusica la penitenciarul din timisoara19

Legendara trupă Pro Musica a susţinut un concert inedit joi seara la Penitenciarul Popa Şapcă din a Timişoara, unde muzicienii au realizat un recital extraordinar. Curtea interioară a Penitenciarului Popa Șapcă s-a transformat, preț de câteva ore, într-o sală de spectacole. „Consecvenți filosofiei pe care am adoptat-o în urmă cu ani buni, conform căreia, să le oferim celor de aici programe variate, ne regăsim acum la un alt eveniment minunat. Momentul de astăzi este și un fel de recompensă pentru câteva sute de deținuți care vor asista la concert alături de familie”, a declarat înaintea recitalului Ioan Băla, directorul Peniteniciarului Popa Șapcă din Timișoara. Concertul a fost inclus în şirul de manifestări artistice cuprinse în calendarul acţiunilor culturale menite să aducă Timișoarei titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021. “Nu suntem la prima «condamnare culturală» Cu Stepan Project în anul 2001 am lansat tot aici, albumul  «Undeva în Europa», printr-un eveniment mai amplu care a cuprins și o proiecție de film, iar în anul 2012 am lansat cvadruplul album «Lumina»”, a declarat Ilie Stepan, liderul trupei Pro Musica.

Lansarea oficială a DVD-ului „41 Pro Musica Live in Timişoara“ va avea loc vineri 8 mai, de la ora 19 în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, evenimentul urmând să fie transmis live şi prin intermediul Internetului. Concertul a debutat cu fragmente sonore din piesa lui John Lennon, Give peace a chance, după care membrii trupei au interpretat piesa Zările gri. Pe parcursul spectacolului, pe scenă au urcat Ilie Stepan, Dixie Krauser, Grigore Bujor Hariga, Lică Dolga, Doru Apreotesei, Doru Eugen Iosif, Horea Crişovan, George Găină şi Dana Borteanu. Una din cele mai frumoase piese cântate la faţa locului a fost Baladaă pentru doi soldaţi, iar pe parcursul show-ului melomanii au avbut parte de o serie de alte giuvaere sonore printre care s-au numărat Logica timpului, Poarta de foc, Pasărea P, Timişoara sau Circe şi Păunul.  Spectacolul a fost unul cât se poate de complex şi a reflectat cât se poate de bine cele două părţi distincte din activitatea legendarului grup Pro Musica.  Dincolo de toate, absolut toţi artiştii care au pus umărul la realizarea acestui eveniment au transmis emoţii pozitive spectatorilor, iar aplauzele furtunoase ale celor aflaţi la faţa locului i-au uns la suflet la rândul lor pe cei care au stat în lumina reflectoarelor.

„Artele au avut întotdeauna un cuvânt important de spus, au contribuit ca o formă de reeducare, o apropiere sufletească între cei care se află în Penitenciar şi cei veniţi din lumea liberă. Convingerea pe care o am este aceea că arta se face şi în spaţii neconvenţionale. Concertul de la Penitenciar este o repetare ca şi logistică a concertului pe care l-am susţinut în luna octombrie a anului trecut, la Filarmonica Banatul. Astăzi (n.n. – vineri) nu vom cânta, va fi un eveniment mai altfel. Va fi proiecţie de calitate Blu Ray a poveştii acestui DVD, se vor da autografe şi vom avea şi tombolă cu premii diverse. Va fi o seară mai intimă, care va fi transmisă şi pe Internet. Dublul DVD va fi disponibil la lansare şi mai apoi în diverse librării“, a mai adăugat Ilie Stepan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.