Consilierul local Bogdan Herzog, ACUZAȚII privind concesionarea iluminatului public pe zece ani:...

Consilierul local Bogdan Herzog, ACUZAȚII privind concesionarea iluminatului public pe zece ani: „Potențial conflict de interese”

0
DISTRIBUIȚI

bogdan herzog afis robu

Intenţia municipalităţii timişorene de a concesiona iluminatul public pentru nu mai puţin de zece ani de zile a iscat reacții printre consilierilor locali din urbea de pe Bega. Independentul Bogdan Herzog, cunoscut ca un adversar incisiv al primarului Nicolae Robu, a scris pe blogul său că are mai multe nelămuriri legate de proiect şi că doreşte părerea unor specialişti în domeniu.

În cadrul articolului său, Herzog atenţionează că „bugetul este foarte mare”, „sumele nu includ și consumul de energie electrică fiind vorba de întreținerea rețelei (schimbat becuri etc)”, „actualmente în comisii a venit un proiect de HCL care pe jumătate de pagină ne propune să avizam studiul de fezabilitate (SF) întocmit de firmă Luxten.


Studiul nu ne-a fost prezentat consilierilor, eu l-am primit pe mail în urmă solicitării exprese”. Mai mult, acesta scrie şi că „SF-ul pregătit de Luxten prevede bugetul de 85 mil Euro. În bază acestui document se vor întocmi caietele de sarcini pentru licitații”. Consilierul atenţionează şi că la mijloc ar putea fi vorba de un potențial „conflict de interese între firma care pregătește documentele în bază cărora se vor întocmi caietele de sarcini și intenția probabilă a acestora de a participa la licitație”. Herzog întreabă de ce nu poate administra problema o regie/ societate a consiliului local, precum Aquatim, Retim etc?

Alesul a cerut în comisia de buget „prezentarea studiului de fezabilitate de către un specialist în fața Consiliului Local sau minim în față Comisiei de Buget şi o comparație cu bugetele pe care alte orașe precum Cluj, Constanța, Szeged, Karlsruhe, le aloca în probleme similare”. Mai mult, acesta s-a oferit să pună la dispoziţia specialiştilor sau a simplilor curioşi SF-ul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.